23948sdkhjf

Markedsovervågning får god modtagelse

Erhvervs- og Byggestyrelsens nye tiltag på byggevareområdet møder positive tilkendegivelser hos såvel producenter som forhandlere.
Erhvervs- og Byggestyrelsen udsendte tidligere på ugen en ny bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer. Der bliver fremover tale om en mere aktiv markedsovervågning, og det er et tiltag, som mange producenter og forhandlere ser frem til:

- Det er vigtigt at kunne bremse byggevarer, der ikke sikkerhedsmæssigt lever op til de danske byggetekniske bestemmelser, og som ofte fører til unfair konkurrence, fordi de kan sælges billigere end lovlige produkter, siger branchedirektør i Dansk Industri - Anne Windfeldt Trolle - til Træhandlerunionen TUN’s hjemmeside.

Hun håber og tror, at den aktive markedsovervågning vil reducere antallet af ulovlige produkter på markedet, og det synspunkt deler hun med Palle Thomsen, der er administrerende direktør i TUN:

- Vi ser positivt på proaktiv markedsovervågning ud fra et grundlæggende synspunkt om, at reglerne skal overholdes af alle for at få et fair marked. Alt tyder på, at en styrket kontrolindsats vil gøre gavn - ikke mindst over for de mindre erfarne importører af udenlandske byggevarer. De store tømmerhandler og byggemarkeder har generelt styr på reglerne, fastslår han.

Anne Windfeldt Trolle påpeger dog samtidig, at effekten ikke kommer af sig selv. Det er i høj grad op til virksomhederne selv at opretholde en høj grad af selvjustits:

- Den enkelte aktør i byggeriet skal fortsat selv reagere og indberette eventuelle uregelmæssigheder til myndighederne, opfordrer hun.

Kilde: Træhandlerunionen TUN

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078