23948sdkhjf

Direktør: 2-3 typehusfirmaer tilbage om to år

Huscompagniet forudser, at de kommende år vil opleve flere konkurser. Firmaet vil selv gå aggressivt til værks i bestræbelserne på at overvinde udfordringerne.
Steffen Martin Baungaard - direktør hos typehusfirmaet Huscompagniet - anslår, at 2/3 af aktørerne i branchen vil være væk om to år. Situationen kræver handling, og Huscompagniet vælger derfor at gå særdeles aggressivt til værks for at holde fast i markedsandelen - også selvom det vil gå ud over indtjeningen:

- Virksomheder der har meget små marginaler, bliver ramt hårdt. Om to år tror jeg, der vil være to-tre typehusfirmaer tilbage i branchen. Vi har valgt en niche i markedet, hvor marginalerne har været fornuftige, og derfor har vi råd til at sætte priserne ned, men i øjeblikket kører vi helt ned, så vi går på kompromis med indtjeningen i øjeblikket, siger han til Børsen.

Og der er ganske rigtigt hård kamp om markedet i vente. Ifølge Dansk Byggeri vil der i 2009 blot vil blive bygget 5.000 parcelhuse i år mod 8.500 i 2008.

Huscompagniet er ejet af kapitalfonden Axcel og realiserede i 2007 et overskud på 59 mio. kroner efter skat ud af en omsætning på 811 mio. kroner.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096