23948sdkhjf

Arkitektfirmaet Ole Dreyer A/S vinder konkurrence om lavenergiboliger

Det århusianske arkitektfirma har vundet konkurrencen om lavenergiboliger. De 23 lavenergiboliger vil blive opført i Sabro ved Århus som almene boliger af boligselskabet VesterBo.
Lavenergiboligerne udmærker sig ved, at den årlige varmeudgift bliver 3000 kr. eller 250 kr. pr. måned for en to-værelsesbolig.

Både opførelsesudgifterne og varmeudgifterne bliver meget moderate i de nye boliger, fordi boligerne skal bygges som almene boliger til prisen for en normalt isoleret bolig.

Varmeregningen for beboerne bliver derimod lavere end normalt.

De kommende beboere vil altså få en lav samlet boligudgift sammenlignet med boliger bygget efter traditionelle principper.

At det er muligt at bygge lavenergiboliger som almene boliger til rammebeløbet, uden særlige tilskud, er i sig selv usædvanligt, da merudgiften til ekstra isolering mm. normalt vil gøre boligerne for dyre til at blive opført som almene boliger.

Boligerne vil fremstå som en varieret bebyggelse af individuelle gavlhuse, et billede på den typiske landsby.

I udformningen af boligerne viser tegnestuen også, at lavenergiboliger ikke behøver at være ensbetydende med huse med begrænset lysindfald gennem små vinduer i tykke mure. De enkelte boliger er oplevelsesrige, med stor loftshøjde og ovenlys i opholdsrummene.
Alle opholdsrum er desuden gennemlyst, altså med lys fra to sider, også på den måde sikres særlige boligkvaliteter.

Boligerne bygges af Teglhuse, Moe og Brødsgaard er ingeniører på projektet.

Kilde: Arkitektfirmaet Ole Dreyer A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093