23948sdkhjf

Navitas Park bliver stjerneformet

E. Pihl & Søn er sammen med bl.a. arkitektfirmaet Kjaer & Richter og ingeniørfirmaet Alectia udvalgt til at opføre det 700 mio. kroner dyre Århus-projekt.
Konsortiets markante, stjerneformede byggeri, der samtidig bliver et fuldskala energilaboratorium, blev torsdag offentliggjort som vinder af totalentreprisekonkurrencen.

Projektet til ca. 700 mio. kroner skal opføres på den nye havnefront i Århus og huse Ingeniørhøjskolen, Maskinmesterskolen og Incuba Science Park.

- Forslaget er et meget overbevisende og fornuftigt projekt uden nævneværdige svagheder – alt synes at ligge det rette sted, og planovervejelserne er i fin balance med byggeprogrammets krav, siger formanden for Bedømmelsesudvalget, Niels Christian Sidenius.

Udover Pihl, Alectia og Kjaer & Richter er Marianne Levinsen Landskab samt Christensen & Co Arkitekter med på det vindende team.

Bindende aftale inden sommerferien
Bygherrer på projektet er Ingeniørhøjskolen, Maskinmesterskolen samt Incuba Science Park. Århus Kommune er medbygherre og opfører under bygningen en offentlig parkeringskælder med 450 pladser.

Bestyrelserne hos de tre bygherrer har tiltrådt Navitas Park styregruppens indstilling om valg af vinderprojekt, mens indstillingen endnu ikke er behandlet i Århus Byråd.

Bygherrerne indgår nu i et forhandlingsforløb med det udpegede konsortium med henblik på at indgå en bindende aftale inden sommerferien. Selve byggeriet, som får en markant og central placering på De Bynære Havnearealer, går i gang medio 2011 og står klar til indflytning i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125