23948sdkhjf

Herning-museum modtager In-Situ Prisen 2010

Heart, der er tegnet af amerikanske Steven Holl, har vundet kapløbet om Forskallingsgruppen og Dansk Betons pris foran tre andre byggerier i hhv. København og Århus.
Museet modtog umiddelbart efter åbningen i fjor prisen som Årets Byggeri 2009.

Når In-Situ Prisen 2010 uddeles torsdag, er det således anden gang, at Steven Holls karismatiske bygning hædres, og direktør Holger Reenberg er naturligvis både glad og stolt over priserne:

- Det er en stor glæde for os, at såvel arkitekt Steven Holl som hovedentreprenør C.C. Contractor hædres for ikke alene et vovestykke i beton, men også et utrolig vellykket museumsbyggeri, siger han.

Et sanseligt og stimulerende bygningsværk
Formanden for In-Situ Prisens bedømmelses­komité, Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects, kalder bygningen et utrolig godt eksempel på, hvad man kan opnå med in-situ beton:

- Heart er en fremragende og arkitektonisk gennemarbejdet bygning, hvor konstruktionsprincipper, rumlige variationer og betonens mangeartede udtryk samvirker suverænt i både helheden og i bygningens detaljer, siger Signe Kongebro og fortsætter:

- Det er meget spændende at opleve, hvordan den egentlige kunst- og kulturoplevelse på museet fortættes og forstærkes, idet bygningen selv er et sanseligt og stimulerende værk.

Om prisen
In-Situ Prisen er indstiftet af Forskallingsgruppen og Dansk Beton og gives til personer eller firmaer, der enten har stået for smukt arbejde i pladsstøbt beton eller har medvirket til at gøre brugen af forskalling lettere eller mere spændende.

In-Situ støbt beton støbes på byggepladsen. Det gør det muligt at opføre individuelle bygninger med fx krumme strukturer, skæve vinkler og unikke overflader, fordi den flydende beton nemt tilpasser sig arkitektens ønsker.

I alt var fire bygninger nomineret til In-Situ Prisen 2010. Ud over Heart var det Allerhuset på Havneholmen i København, Paschal-Danmark A/S’ ny kontorhus i Århus og Advokatfirmaet Hortens domicil i Tuborg Havn, nord for København.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078