23948sdkhjf

Fremtidens produktion: Det industrielle kraftcenter

Hvis danske virksomheder bliver bedre til at samarbejde, vil de stå stærkere internationalt. Det er et af buddene på, hvordan industrien kan fastholde produktion her i landet.
En af de ting, der karakteriserer danske virksomheder er, at de er små set i forhold til udenlandske producenter, hvilket naturligt påvirker de udviklingsressourcer, den enkelte virksomhed har til rådighed.

- Vi har stort set ingen virksomheder i Danmark, der kan være teknologiførende. Men kan vi samarbejde i klynger og netværk om at udvikle og implementere ny teknologi, kan det skabe en fremtid for dansk produktion, forklarer John Johansen fra Center for Industriel Produktion på Aalborg Universitet, der står bag forskningsprojektet ”Produktion 2025”.

Flere forskningssamarbejder
Tanken bag ”det industrielle kraftcenter” er netop, at danske virksomheder gennem samarbejde bliver i stand til at udvikle ny teknologi og tage kampen op mod de store, internationale spillere.

Ved at koordinere indsatsen på tværs af virksomheder, universiteter og videncentre kan vi dels fastholde produktion i Danmark gennem en fælles udvikling af teknologien, men også skabe nye arbejdspladser ved at tilbyde teknologien til andre lande.

John Johansen nævner fødevareindustrien som en traditionel lavteknologi-branche, hvor Danmark kan trække innovation til landet. Det kræver dog et øget fokus på etablering af forsknings- og udviklingssamarbejder.

Læs mere om emnet
Building Supply sætter i disse dage fokus på fremtidsscenarierne for den danske industri:
Hvordan ser fremtidens danske industri ud?
Den højkompetente virksomhed
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126