23948sdkhjf

Ikea vil nedrive Skejby-varehus

Ikea Århus har på et år mistet over 25 % af sine besøgende. Derfor vil møbelkæden erstatte det eksisterende varehus med et nyt på 35.000 m².
Et otte sider langt debatoplæg kickstarter nu den offentlige proces omkring fremtiden for Ikea-varehuset i Skejby.

Baggrunden er en ansøgning fra Ikea om at bygge et 35.000 m² stort varehus, som skal erstatte for det nuværende Ikea fra 1980.

Samler varehus og vareudlevering
Det nye varehus skal efter planen placeres på den tidligere Silvan-grund samt på en del af det gamle Arla-areal.

Den nuværende Ikea-bygning nedrives umiddelbart efter opførelsen af det nye varehus, og arealet vil give plads til et nyt parkeringsanlæg med 1.400 p-pladser.

Med det nye byggeri vil der ikke længere være brug for Ikeas 5.000 m² store vareudlevering, der ligger nogle hundrede meter fra varehuset.

Taber terræn til Aalborg og Odense
Siden Ikea åbnede nye varehuse i Odense (november 2009) og Aalborg (marts 2010), er den regionale betydning af Ikea Århus reduceret.

Således har varehuset i perioden tabt 26,5 % af sine besøgende, og det vurderes, at de tabte markedsandele er gået til Aalborg og Odense.

Et område i forvandling
Den nye bygning ønskes opført med en facadehøjde på op til 20 meter over et fastsat niveau, da bygningen skal graves ind i et skrånende terræn.

Det betyder, at bygningshøjden vil variere, og at facaden således vil udgøre ca. 20 meter mod nord og 14 meter mod syd.

Det er hensigten, at indgangspartiet placeres mod nord, og at det udformes som én stor glasfacade i to etager. Det giver bl.a. mulighed for udsigt over Egådalen fra en planlagt restaurant på 1. sal.

Generelt er der fuld fart på byggeplanerne i området ved Ikea i det nordlige Århus. Umiddelbart nord for møbelhuset har kommunen for nyligt vedtaget en lokalplan, der muliggør et nyt bygningskompleks, ”SkyTower”, som kommer til at rage op mod 115 meter op i luften.

Det er planen, at SkyTower kan anvendes til bl.a. hotel-, kontor- og udstillingsvirksomhed samt kursus-, konference- og undervisningsformål.
Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.822