23948sdkhjf

Tømrervirksomhed med vokseværk

Lund Tømrer & Snedker fordoblede omsætningen i 2012, og forventningerne til fremtiden er store. Ikke mindst efter overtagelsen af halvdelen af Panelsystemer ApS.
I 2002 besluttede Jesper Lund at blive selvstændig. I en alder af bare 22 år stiftede han Lund Tømrer & Snedker og drev de første år en lille enkeltmandsvirksomhed.

Siden er det gået stærkt. Trods finanskrise og andre udfordringer i branchen er virksomheden vokset støt og roligt, og tæller i dag 16 engagerede og veluddannede medarbejdere. Specialet er staldbyggerier til landbruget, men også almindeligt tømrerarbejde og byggeri til andre erhverv og private er blandt kompetencerne.

- Vi har rigtigt fint gang i andre opgaver end staldbyggerier, og jeg satser meget på, at det område også vokser de kommende år. I hvert fald får vi løbende rigtig mange og spændende opgaver, der spænder meget vidt, fortæller Jesper Lund, mens man ved et kig i de seneste regnskabstal kan konstatere, at både omsætning og overskud i virksomheden blev fordoblet fra 2011 til 2012.

Samarbejde med Gråkjær førte til gennembrud
I en byggebranche, der de seneste år har haft mange udfordringer, handler det om at se muligheder frem for begrænsninger. Siden Jesper Lund stiftede sin virksomhed, har det været opskriften for den ambitiøse håndværker, der er uddannet snedker.

- I starten havde jeg meget fokus på det fine snedkerarbejde, men begyndte hurtigt at se mig om efter nye muligheder, hvor min virksomhed kunne udvikle sig. I 2005 begyndte jeg at samarbejde med Gråkjær, og det var for alvor et gennembrud. Firmaet er i dag Europas største inden for totalentrepriser af landbrugsbyggeri. Vi fik en del opgaver i både Norge og Danmark, og sidenhen også Sverige. Vi har fortsat et rigtigt godt samarbejde med Gråkjær, fortæller Jesper Lund og fortsætter:

- Vores primære opgave er staldbyggerier til blandt andet køer og grise, og i meget varierende størrelser. Vi har for nylig bygget en stald på 3.500 m² hos en kunde, og en tilbygning på 86 m² hos en anden kunde. Det vidner om forskellighederne i opgaverne. Vi opfører også større hønsehuse og andre byggerier til landbruget, fortæller han.

Investerer i fremtiden
Den positive udvikling har givet Jesper Lund mod på at investere, og for nylig købte han halvdelen af virksomheden Panelsystemer ApS:

- Da jeg fik muligheden for at blive en del af Panelsystemer, var jeg ikke i tvivl. Der er virkelig et af fremtidens byggematerialer – simpelthen fordi det indeholder så mange fordele for kunden. Efterspørgslen er også støt stigende inden for sandwichpanelerne. Forleden var vi på en landbrugsmesse, og efterfølgende har seks landmænd bedt om et tilbud, hvilket vidner om en stor interesse, fortæller Jesper Lund.

- Vi har også fået importen af et nyt produkt til facaderenovering og energiforbedringer af huse. Produktet hedder isoklinker, og kombinerer teglstenens gode egenskaber med skummets fantastiske isoleringsevne. Det er virkelig et produkt, vi har høje forventninger til, og vi kan allerede mærke en rigtig stor interesse, slutter han.

Lund Tømrer & Snedker ApS har hjemme i nyopførte faciliteter i landsbyen Rørbæk ved Hobro, hvor Jesper Lund også er bosat med hustruen Louise og deres to børn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078