23948sdkhjf

NCC bygger 128 boliger i København

Projekteringen af et 33.000 m² stort boligprojekt skydes nu i gang i Københavns Havn. Byggeriet omfatter de første boliger den nye bydel Nordhavnen.
By & Havn, Nordkranen og pensionsselskabet PenSam Liv har underskrevet en aftale om at opføre, eje og drive 128 boliger i Københavns nye Nordhavn-bydel.

NCC Construction Danmark er valgt som totalentreprenør på projektet, som omfatter 14.000 m² bolig og 19.000 m² parkeringskælder. Det er Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der har tegnet boligerne.

Med aftalerne på plads er parterne nu klar til at tage hul på projekteringen. Ifølge tidsplanen indledes byggeriet efter sommerferien, og boligerne ventes afleveret i august 2015.

Kontrakt til 339 millioner
Boligerne opføres som seks selvstændige byggeafsnit. Fire byggerier fremstår som vinklede og to som rektangulære blokke. På hver af de fire vinklede blokke placeres et tårn. Boligerne omkranses af vand i kraft af to nybyggede kanaler. Samtidig får byggeriet mange fælles gårdrum. Boligerne får altaner, som er tilbagetrukket og vinklet i forhold til selve bygningskroppen.

Der er tale om de første boliger i den kommende nye bydel Nordhavnen, og de 128 boliger vil være præget af materialer i høj kvalitet og finish. Der har desuden været fokus på at mindske energiforbrug og fremme bæredygtighed.

- Jeg er glad for, at NCC Construction endnu en gang får muligheden for at vise, at vi har de kompetencer, der skal til for at opføre et så spændende og fremtidssikret byggeri som dette, siger direktør Martin Palmquist fra NCC Construction Danmark.

Han oplyser, at kontraktsummen er 339 mio. kr., som ordreregistreres i 2. kvartal 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078