23948sdkhjf

Startskud til Digitale Dage i Nordjylland

De Digitale Dage på UCN i Aalborg blev onsdag skudt i gang. Frem til fredag vil over 500 forventningsfulde studerendekoncentreret arbejde med det digitale byggeri.
Det digitale byggeri er blevet aktuelt end nogensinde for alle aktører i byggeriets værdikæde, da den nye IKT bekendtgørelse trådte i kraft den 1. april i år, og stillede skærpede krav til aktørerne i offentligt byggeri, om at følge det digitale byggeri lige fra bygherre til materialeleverandør. Derfor står det også klart, at blyant og lommeregner er et overstået kapitel, hvis man ønsker at være en del af fremtidens byggeri.

Den nye bekendtgørelse, har været et af fokusområderne for styregruppen bag De Digitale Dage, og dermed også beslutningen om, at invitere og involvere nordjyske virksomheder og politikere i arrangementet, for at klæde dem bedst muligt på til den fremtid der allerede er nutid. Med nye krav og nye muligheder for at gøre Nordjylland til en aktiv spiller på et vækstmarked, har initiativtagerne afholdt en række møder med Væksthus Nordjylland, der har vækstpenge til de virksomheder, der aktivt ønsker blive en del af fremtidens byggeri.

Vækstmuligheder i omstilling
Netop mulighederne for at skabe yderlige vækst i Nordjylland var årsagen til at flere politikere fandt vejen til De Digitale Dages åbning.

Byrådsmedlem Daniel Nybo Andersen, der holdt åbningstalen, hæftede sig i særdeleshed ved, at gribe chancen når den byder sig, og at de mange bygningsstuderende i Nordjylland besidder de kompetencer og færdigheder, der matcher de krav der stilles for, at skabe vækst i et marked der omstiller sig. Også det faktum, at vi med den nye teknologi kan tiltrække internationale projekter, havde Daniel Nybo Andersens opmærksomhed og han opfordrede de nordjyske politikere til at tage fremtiden alvorligt.

Også regionsrådspolitiker Jess Vibech Laursen støttede op omkring mulighederne som det digitale byggeri byder Nordjylland:

- Som politiker, der brænder for Nordjylland, må vi tage alle muligheder til os - og med det digitale byggeri, ligger der store muligheder forude for de studerende. Vi er klar over, at vi endnu ikke kan tilbyde de job i byggesektoren som vi gerne vil, men de initiativer, der nu tages skal støttes op, så vi både får flere arbejdspladser i de eksisterende virksomheder, men også får etableret nye vækstvirksomheder.

Fakta
”De Digitale Dage på UCN” er et langsigtet samarbejde mellem University College Nordjylland, Aalborg Universitet, Tech College Aalborg og SmartCityDK, der sigter på at samle nordjysk byggeri om videndeling, udvikling og udbredelse af Det Digitale Byggeri – blandt andet gennem De Digitale Dage som et årligt tilbagevendende arrangement .

Kodeordene er samarbejde og videndeling med fokus på formidling og forankring af viden om Det Digitale Byggeri i både uddannelser og byggeriets virksomheder.

Målet er at samle alle byggeriets parter om at afprøve og præsentere de digitale redskaber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094