23948sdkhjf

Virksomheder høster indsigt om digitalt byggeri

Torsdag lagde 45 virksomheder vejen forbi University College Nordjylland UCN for at få indsigt i, hvad der kræves for at være rustet til fremtidens digitale byggeri.
- Byggeriet gennemgår i disse år en forandring, der går rigtig stærkt, og det er afgørende for virksomhedernes ordretilgang, at de allerede nu kommer med på toget. Man kan næsten sige det så firkantet, at de virksomheder, der ikke taget det digitale byggeri til sig, er dem der i fremtiden kommer til at lave små reparationer på privatboliger.

Så kontant var meldingen fra Bruno Larsen, studieleder på UCN Teknologi, på andendagen af De Digitale Dage – en årligt tilbagevendende begivenhed, som University College Nordjylland, Aalborg Universitet, Tech College Aalborg og SmartCityDK står bag.

Torsdag havde 45 virksomheder taget vejen til UCN for at få indsigt i, hvad fremtiden kræver af dem for at være rustet til at indgå som en naturlig del af værdikæden for det digitale byggeri. Blandt disse var Aarhus-virksomheden Eurotag, der er generalagent for belgiske Derbigum, som i årtier har haft fokus på bæredygtige tagløsninger.

Ulrik Hoffmann fra Eurotag var begejstret efter besøget:

- Det har været et værdifuldt besøg for os. Vi havde nok et vist forbehold inden vi ankom, men besøget har været en øjenåbner for os, hvor vi har fået rigtig meget ny viden, og ikke mindst anvist hvordan vi kommer videre og kommer ind på nye opgaver, sagde Ulrik Hoffmann, der er overbevist om, at Eurotag i fremtiden vil skele mere til de muligheder, der ligger i et samarbejde med UCN.

Brugerinddragelse kalder på tværfagligheden
En af de to cases, der bliver arbejder med på De Digitale Dage er opførelsen af det regionale sundhedshus i Pandrup, der bliver opført efter bæredygtighedsstandarden DGNB.

For at simulere hele værdikæden i byggeriet, har UCN inddraget en af uddannelsesinstitutionens øvrige uddannelser, nemlig jordmoderuddannelsen, som under De Digitale Dage er med i bygherregruppen.

Diana Rauff Nielsen og Charlotte Orloff Madsen, der begge er jordmoderstuderende, har været begejstrede for at være en del af De Digitale Dage.

- Vi synes det har givet rigtig god mening at drage os ind i processerne omkring indretningen af et sundhedshus. Netop det faktum, at det er os, der står som brugere i fremtiden og har den nødvendige viden om patienternes forventninger og grænser, gør, at der bliver inddraget viden som byggefolkene ikke har, siger Diana Rauff Nielsen.

Jesper Sørensen, der studerer bygningsinformatik, har været med til at vejlede de kommende jordmødre. Også han er positiv over for brugerinddragelsen:

- Vi har rigtigt meget faglig viden om byggeriet – men skal vi have alle brugere med, kalder det på samarbejde – og det er brugerinddragelsen et godt eksempel på.

De Digitale Dage afsluttes fredag med fremlæggelse af resultaterne fra den tre dage lange workshop.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109