23948sdkhjf

PCB-kortlægning fører til renoveringer

En kortlægning af 143 af Region Syddanmarks bygninger har afsløret for høje PCB-niveauer i tre bygninger, som nu vil blive renoveret.
En systematisk kortlægning af Region Syddanmarks sygehuse, sociale institutioner og regionshuset viser, at bygningerne indeholder mindre PCB, end regionen havde forventet. Kun i tre af de undersøgte bygninger er koncentrationen af PCB i luften så høj, at regionen her og nu tager skridt til at fjerne de PCB-holdige materialer. PCB-koncentrationen i de tre bygninger er dog ikke højere, end at de fortsat kan bruges.

Region Syddanmark satte i oktober sidste år gang i en omfattende kortlægning af 143 af regionens bygninger, som var mistænkt for at indeholde PCB.

Kortlægningen er nu gennemført, og den viser, at kun i to bygninger på sygehuset i Esbjerg og én bygning på Odense Universitetshospital er koncentrationen af PCB i luften så høj, at Sundhedstyrelsen anbefaler at de materialer, der indeholder PCB fjernes. Derfor sætter regionen nu gang i en undersøgelse, der skal afdække, hvor i bygningerne PCB’en befinder sig. Så snart fagfolkene har identificeret de PCB-holdige materialer, går de nødvendige tiltag i gang.

Venter med øvrige renoveringer
Kortlægningen viser derudover, at der kan registreres PCB i meget små koncentrationer i 59 bygninger. Her er PCB-problemerne dog så små, at regionen først foretager sig noget næste gang bygningerne skal renoveres.

- Det er meget positivt, at vi nu kan konstatere at problemerne med PCB i Region Syddanmarks bygninger ikke er særligt store. Både medarbejdere og patienter kan trygt færdes i vores bygninger, når vi taler PCB. I de tre bygninger, hvor vi har konstateret for høje PCB-koncentrationer i luften, går vi nu i gang med at gøre noget ved problemet, siger regionsrådsmedlem Willy Sahl, der har arbejdet for at få gennemført PCB-kortlægningen.

PCB-kortlægningen har omfattet 233 luftmålinger og 97 materialeprøver i 143 af regionens bygninger, der alle er opført i perioden fra 1950 til 1976, hvor visse byggematerialer indeholdt PCB. Der er mistanke om, at PCB’en i de tre bygninger, hvor der er konstateret problemer, sidder i den fugemasse, der er anvendt rundt om vinduer og døre. Det vil en nærmere undersøgelse, som regionen sætter i gang nu, afdække mere præcist. Undersøgelsen forventes gennemført i løbet af maj måned.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078