23948sdkhjf

Store byggeprojekter skaber behov for flere elektrikere

Derfor opfordrer Dansk El-Forbund nu elektrikere, der forlod faget, da der var langt mellem jobbene, til at vende tilbage til deres oprindelige erhverv, hvor der igen er brug for dem.
Opfordringen kommer fra Dansk El-Forbunds Lillebælt-afdeling, fremgår det af Dansk El-Forbunds hjemmeside def.dk.

Afdelingen samarbejder med Syddansk Erhvervsskole i Vejle om at ruste elektrikerne bedst muligt til at vende tilbage til el-arbejdet.

Det er en kommende udvidelse af Kolding Sygehus og byggeriet af et nyt universitet i Kolding, der sammen stor byggeaktivitet på havneområdet i Vejle er med til at skabe en fornyet efterspørgsel på håndværkere – heriblandt elektrikere. Og ifølge def.dk er der ikke tid til at uddanne det nødvendige antal elektrikere.

– Derfor er behovet for at få de elektrikere, som én gang er udlært, tilbage til faget meget påtrængende, og det er hér, DEF også har en rolle. Det er vores pligt at have fingeren på pulsen med hensyn til, hvilke kompetencer virksomhederne efterspørger. Det er utrolig vigtigt at have fokus på, hvor faget bevæger sig hen, så faget og uddannelsen kan matche de behov, der vil være i fremtiden. Det er dét vi bestræber os på – med den tætte kontakt til virksomhederne og de tekniske skoler, siger Karl-Jørn Petersen, der er afdelingsformand i Dansk El-Forbunds afdeling Lillebælt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.689