23948sdkhjf

Base Erhverv bygger nyt for østjysk metalvirksomhed

Den japanske producent af pladebearbejdnings-maskiner, Amada, gør nu Horsens til hovedkontor i Skandinavien.
Kunder fra Skandinavien har hidtil måttet rejse til Paris for at se på store maskiner til pladebearbejdning. Sidst på året kan de i stedet tage turen til et nyt high-tech showroom i Horsens, der indrettes som del af et 1.300 kvadratmeter stort nybyggeri i Erhvervsbyen Horsens Syd.

Skandinavisk direktør Max Møller tog det første spadestik sammen med direktør i Base Udvikling og Base Erhverv, Knud-Erik Kjær. Base Udvikling ejer Erhvervsbyen Horsens Syd, og Base Erhverv skal opføre tilbygningen.

For snart 23 år siden etablerede Max Møller virksomheden Dansk Plade Team i en anden sals lejlighed på Åboulevarden i Horsens. Gennem årene er virksomheden flyttet ud til større lokaler i Horsens, blandt andet i forbindelse med opkøb af seks konkurrerende virksomheder. Og for tre år siden tog Max Møller sammen med Knud-Erik Kjær det første spadestik til opførelsen af et nyt domicil på Erhvervsbyvej i Horsens Syd. Dengang under navnet Dansk Plade Team – indtil navnet blev Amada, da den japanske koncern i januar 2013 opkøbte virksomheden af Max Møller og to partnere.

I Europa er Amada-koncernen repræsenteret i Frankrig, England, Tyskland og Skandinavien. Hidtil har Skandinavien driftsmæssigt hørt under Paris, men når tilbygningen tages i brug i Horsens til oktober, bliver Skandinavien med hovedkontor i Horsens en selvstændig enhed i koncernen. Der er 70 medarbejdere i Skandinavien og 6.400 på verdensplan. Skandinavisk direktør Max Møller siger:

- Udvidelsen på 1.300 kvadratmeter er en del af strategien om at gøre Horsens til Amada’s skandinaviske hovedsæde. Vi har aftalt med Base Erhverv as, at byggeriet står klar den 1. oktober. Og derefter vil vi holde en ”Grand Opening” af det nye hovedkontor til december.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125