23948sdkhjf

Pitzner fusionerer virksomheder

Det sidste formelle skridt i at samle virksomheden tages den 22. april, når VMC Pitzner, AGJ Pitzner og Corona Pitzner samles under navnet Pitzner Materiel A/S.
Da administrerende direktør i Pitzners materieludlejningsvirksomheder, Ole Wamsler, tiltrådte i efteråret 2010, var hele udlejningsbranchen hårdt ramt af finanskrisens påvirkning på priser og aktivitetsniveau og dermed indtjening.

De tre udlejningsvirksomheder levede på det tidspunkt hvert deres liv med selvstændige salgsorganisationer, IT-systemer, regnskabschefer og CVR-numre.

Fra start af blev der gennemført markante tiltag for at samle viden og erfaring og sikre en enklere struktur og kontakt til kunderne. Det sidste formelle skridt er nu på plads, og pr. 22. april står VMC Pitzner, AGJ Pitzner og Corona Pitzner 100 procent forenet til at møde tidens markedsvilkår.

Én samlet konkurrencedygtig virksomhed
- Fusionen viser, at der er opbakning til den linje, vi har haft de sidste 30 måneder, og hvor der, særligt igennem det seneste år, er blevet arbejdet intenst på at sikre implementeringen af en ny forretningsmodel, der skal sikre bedre resultater i de enkelte selskaber, og som i betydelig grad har modnet selskaberne til en fusion, siger Ole Wamsler.

Han peger på, at Pitzner, på trods et pris- og aktivitetsniveau, der fortsat er markant under niveauet for 2008, formåede skabe et samlet resultat på 2,5 mio. kr. i fjor. Det er lykkedes på baggrund af en opstramning af hele organisationen, og nu tager man altså næste skridt med fusionen af de tre selskaber.

- Vi har brugt og vil forsat bruge den intense konkurrencesituation som katalysator for en øget kundefokusering, kvalitets- og effektivitetsforbedring uden sidestykke. Vi forventer ikke mirakler, hvad angår priser og aktivitetsniveau i 2013 - vi ruster os tværtimod til et endnu et år præget af intens konkurrence med fortsat stort fokus på yderligere effektivitetsforbedringer, så vi kan møde vore kunder stærkest muligt, tilføjer Ole Wamsler.

I løbet af de sidste 30 måneder er Pitzners virksomheder samlet set rykket frem fra en 8. plads til at være den tredjestørste materieludlejer i Danmark og den største danskejede. Med fusionen skabes et solidt fundament for den fortsatte udvikling.

- Verden har forandret sig, og i dag forventer markedet, at vi hele tiden er på forkant med udviklingen. Igennem de sidste to år har vi i Pitzner ændret vores tilbud til vores kunder, så vi tænker i løsninger fremfor materiel. Kunderne straffer én, hvis man ikke udvikler sig. Lige nu bruger vi millioner på modernisering af vores systemer, arbejdsprocesser og uddannelse af medarbejdere, så vi har et moderne og topeffektivt setup. I fremtiden skal vi kunne levere en større volumen på det samme antal medarbejdere. Vi har nu en organisation, som gør det muligt at levere markant højere kvalitet til betydeligt lavere omkostninger, hvilket er et stærkt fundament til at møde fremtidens efterspørgsel. Ved at fusionere nu, sikrer vi den fortsatte udvikling til gavn for vores kunder, slutter Pitzner-direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.09