23948sdkhjf

Historisk OPP-projekt til Dansk Boligbyg

Dansk Boligbyg er totalentreprenør på det første plejecenter, der opføres og drives som Offentligt-Privat-Partnerskab. Projektet løber samlet op i 500 mio. kr.
Dansk Boligbyg skal bygge et stykke Danmarkshistorie: Landets første plejehjem som Offentligt-Privat-Partnerskab (OPP).

Kontrakten om opførelse og drift af Plejecentret Plejecentret Vonsildhave, som skal opføres i Kolding, blev underskrevet den 17. april. Første spadestik tages i maj - og plejecentret skal afleveres i februar 2015.

Dansk Boligbyg er totalentreprenør på projektet med en entreprisesum på 93 mio. kr., mens det samlede OPP-projekt, inkl. 20 års drift, beløber sig til ca. 500 mio. kr.

- Vi ser frem til opgaven at bygge Danmarks første OPP-plejecenter, og til samarbejdet med Attendo. Det er glædeligt, at vi i fællesskab – måske fordi vi på hver vore områder har betydelige kompetencer – har vundet denne historiske opgave. Attendo har mange års erfaring med drift af ældre- og plejeboliger, og vi har gennem flere år opbygget betydelig erfaring med byggeri og renovering på ældre- og plejeområdet. Så vore to virksomheder matcher hinanden, og vi ser frem til at løse opgaven for Kolding Kommune, siger Anton Nørgaard, afdelingsleder og medejer af Dansk Boligbyg, og fortsætter:

- Dansk Boligbyg har en klar forventning om, at der på landsplan bliver udbudt mange flere OPP-opgaver på ældre- og plejeområdet de kommende år. Kommunerne er presset økonomisk, samtidig med at de har begrænset frihed og en række ”bundne” kommunale velfærds-opgaver. Det er derfor nærliggende at samarbejde med private virksomheder gennem OPP-projekter. Vi ser frem hertil, og glæder os til at samarbejde med Attendo, der også gerne vil ekspandere på det danske marked.

Gode erfaringer og samarbejde i konsortiet
Dansk Boligbyg har stor erfaring på ældre- og plejeområdet, og har siden 2003 enten opført eller renoveret 20 projekter med ældre- og plejeboliger – med et samlet etageareal på 78.223 m² og en samlet entreprisesum på 787 mio. kr.

Konsortiet bag det store plejecenter-projekt består foruden totalentreprenør Dansk Boligbyg af omsorgsvirksomheden Attendo A/S Danmark, der er valgt til driften af plejecentret, Luplau & Poulsen som arkitekt, Niras A/S er ingeniør, Hune og Elkjær Arkitektfirma A/S konsulent for plejehjem, Dab står for administration og Kemp & Lauritzen for facility management.

Luplau & Poulsen, Dansk Boligbyg og Niras har et gennemprøvet samarbejde, og vandt sammen i 2011 en konkurrence for Brabrand Boligforening på i alt 12.500 m2, der opføres efter 2025-kravet, defineret som 0-energi hus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141