Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik
 

361 kollegieværelser får et løft

- Af Lars Dalsgaard Adolfsen

Denne måned begyndte en stor renovering af Rebæk Søpark Kollegium i Hvidovre. I samarbejde med Kuben Management skal kollegiet have et ansigtsløft, der giver store energibesparelser.

Det 361 værelser store Rebæk Søpark Kollegium i Hvidovre fik i 2008 lavet energimærkning. Det viste ikke overraskende en nedslidt bygning, som bærer præg af at være bygget i 1960’erne. Nu er det blevet til en stor byggesag på 25 mio. kr., som skal hæve kvaliteten af hele kollegiet, og som samtidig giver de studerende en bedre bolig.

Den grundige renovering af hele kollegiet omfatter blandt andet isolering af facaden, nye vinduer, ny varmecentral, moderne belysning og solcelleanlæg på taget, som giver kollegiet nogle store energibesparelser. Eventuelt etableres regnvandshåndtering, som bliver supplement til vandforbruget i vaskeriet.

- Det er typisk for byggeri af den årgang, at det trænger gevaldigt til at blive renoveret. De studerende kommer ikke mindst til at mærke det ved isolering og udskiftning af vinduer. Der kommer nogle store vinduespartier, belysningen bliver også bedre, og der kommer nyt indgangsparti, så det bliver i det hele taget en bedre oplevelse at være beboer her, fortæller Kim Birk Rasmussen fra Kuben Management, projektleder på byggesagen.

Besparelser og kunst
Kollegiet får også et solcelleanlæg på taget, og det giver 200.000 kr. i sparede eludgifter. De andre tiltag, renoveringen byder på, forventer Kuben Management kan sænke elforbruget med 120.000 kWh.

Rebæk Søpark Kollegium gør sig bemærket ved at have betydelig kunst på væggene. Den nu afdøde kunstner Poul Gernes har oprindeligt lavet vægkunst til kollegiet. I forbindelse med renoveringen vil hans datter, Ulrikka Gernes, der også er kunstner, få en finger med i spillet. Hun skal designe farvekombinationen på det nye altanværn, og på den måde får det indre og det ydre en fin sammenhæng.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 23.746 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleLokalnyheder - Hele landet Ændre område

SIB Byggeri bag 45 ejerlejligheder i Sønderborg

28. november 2014 10:06

SIB Byggeri opfører tre huse med i alt 45 ejerlejligheder på den gamle Teknikum-grund i Sønderborg. Med på projektet er ingeniørfirmaet Sloth Møller og arkitekterne Blaavand & Hansson.

Ny lokalplan skal sælge erhvervsgrunde

28. november 2014 09:42

Det går trægt med grundsalget i industriområdet ved Lene Haus Vej i Ikast. Nu arbejder byrådet på at ændre lokalplanen for området i håbet om at booste salget.

Jyske Aas-projekt klar til sommer

28. november 2014 09:21

Aktører går i gang efter nytår - arbejde begynder til foråret

Byggefirma giver rabat til børnefamilier

28. november 2014 07:10

Nordvestjyske Sennels Entreprenør og Maskinstation tager uortodokse metoder i brug for at tiltrække købere til Sennels. Ved køb af grund gives rabat til børnefamilier.

Learnmark Horsens kårer årets læreplads 2014

28. november 2014 07:10

Hansen & Iversen Tømrer- og Snedkerforretning ApS ved Per Andersen er kåret til Årets læreplads 2014 inden for de tekniske erhvervsuddannelser i Learnmark Horsens’ lokalområde.

Sådan ser lejeboligerne ud

27. november 2014 10:30

Arkitekterne bag det kommende byggeri i Nørhalne har udarbejdet 3D-tegning af byggeriet

Første spadestik til nyt vartegn i Stevns Kommune

27. november 2014 10:19

Ved Stevns Kridtbrud er man netop gået i gang med at bygge et særligt pejlemærke. Norrøn Arkitekter har slået stregerne til pejlemærket.

Slagelse gør byggesager gebyrfri

28. november 2014 09:10

Fra 1. januar bliver det gratis at få en byggetilladelse i Slagelse Kommune. Byrådet besluttede mandag aften at droppe gebyrerne på alle byggesager i hele 2015.

Den gamle Falckgrund skal huse unge og offshorefolk

28. november 2014 07:00

Fagforeningen Det Faglige Hus har købt den gamle Falck-grund i Esbjerg. Her skal bygges ungdomsboliger og hotellejligheder til offshoresektorens folk.

Kurven knækket i Aarhus: Puklen af byggesager bliver mindre

27. november 2014 09:49

For første gang i ti år afgør Aarhus Kommune flere byggesager end kommunen modtager. Pr. 1. januar 2015 kommer byggesagsafdelingen takket være flere ansatte op i et højere gear, og dermed er den negative udvikling vendt.

Se alleMedlemmernes egne nyheder

Afskaf pa­pirti­mesed­lerne og spar tid i ad­minist­ratio­nen

28. november 2014 12:07
Lessor A/S

Med LESSOR-Portalen kan I afskaffe registreringen af timer på papir og spare rigtig meget administrativ tid. Læs hvordan Tscherning har opnået store fordele!

Sidste chance for at tilmelde dig Murværksdag!

28. november 2014 10:50
Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg

Hør, hvordan murede facader kan energirenoveres uden at blive tykke og miste teglfacaden, oplev demonstration af nyudviklet koncept og hør, hvorfor mu ...

Vin­terfo­ranstalt­ninger

28. november 2014 11:24
HauCon A/S

Er du klar til vinteren? HauCon er lagerførende i en lang række vin­terfo­ranstalt­ninger af forskellige typer, så vi bedst muligt kan dække dine behov.

28. november 2014
27. november 2014