Byggeri Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  
 

361 kollegieværelser får et løft

- Af Lars Dalsgaard Adolfsen

Denne måned begyndte en stor renovering af Rebæk Søpark Kollegium i Hvidovre. I samarbejde med Kuben Management skal kollegiet have et ansigtsløft, der giver store energibesparelser.

Det 361 værelser store Rebæk Søpark Kollegium i Hvidovre fik i 2008 lavet energimærkning. Det viste ikke overraskende en nedslidt bygning, som bærer præg af at være bygget i 1960’erne. Nu er det blevet til en stor byggesag på 25 mio. kr., som skal hæve kvaliteten af hele kollegiet, og som samtidig giver de studerende en bedre bolig.

Den grundige renovering af hele kollegiet omfatter blandt andet isolering af facaden, nye vinduer, ny varmecentral, moderne belysning og solcelleanlæg på taget, som giver kollegiet nogle store energibesparelser. Eventuelt etableres regnvandshåndtering, som bliver supplement til vandforbruget i vaskeriet.

- Det er typisk for byggeri af den årgang, at det trænger gevaldigt til at blive renoveret. De studerende kommer ikke mindst til at mærke det ved isolering og udskiftning af vinduer. Der kommer nogle store vinduespartier, belysningen bliver også bedre, og der kommer nyt indgangsparti, så det bliver i det hele taget en bedre oplevelse at være beboer her, fortæller Kim Birk Rasmussen fra Kuben Management, projektleder på byggesagen.

Besparelser og kunst
Kollegiet får også et solcelleanlæg på taget, og det giver 200.000 kr. i sparede eludgifter. De andre tiltag, renoveringen byder på, forventer Kuben Management kan sænke elforbruget med 120.000 kWh.

Rebæk Søpark Kollegium gør sig bemærket ved at have betydelig kunst på væggene. Den nu afdøde kunstner Poul Gernes har oprindeligt lavet vægkunst til kollegiet. I forbindelse med renoveringen vil hans datter, Ulrikka Gernes, der også er kunstner, få en finger med i spillet. Hun skal designe farvekombinationen på det nye altanværn, og på den måde får det indre og det ydre en fin sammenhæng.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 23.233 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:
Har din virksomhed lærlinge?
Kommentarer (0) | Se tidligere


Se alleLokalnyheder - Hele landet Ændre område

Orkestergraven er støbt i Odenses nye musikhus

22. september 2014 13:00

Det er nu tre måneder siden, at den første gravemaskine brød asfalten på grunden ved siden af koncerthuset. Her er byggeriet af Odeon, Odenses kommende hus til musik, teater og konferencer, i fuld gang, og alt går efter tidsplanen.

Arkitema vinder nyt opgave for jægerforbund

22. september 2014 14:30

Et nyt formidlingscenter på Kalø skal styrke interessen for natur og jagt. Centret bliver en del af det større projekt Jagtens Hus, som samler aktiviteter under Danmarks Jægerforbund.

Skolerenovering stiger til over det dobbelte

19. september 2014 14:30

Det vil koster 22 millioner kroner at få Tommerup Skole i ordentlig stand, lyder ny vurdering. Sidste år var tallet 10 millioner kroner.

Bæredygtigt strandkulturhus rejser sig på Amager Strandpark

19. september 2014 13:45

Råhuset er færdigt med søjler og spær i svære limtræsbjælker på det nye strandkulturhus i Amager Strandpark, som Adserballe & Knudsen udfører i hovedentreprise.

Lufthavnshotel står klar i Aalborg

22. september 2014 07:00

Hotelfamilien Bühlmann inviterer den 1. oktober til åbning af det nye Aalborg Airport Hotel, som er opført af entreprenørvirksomheden A. Enggaard og tegnet af arkitektfirmaet Bjørk & Maigård.

Nye boliger på vej til Bækketoften

19. september 2014 14:30

Horsens-tegnestuen Skala Arkitekter er efter spændende brugerinddragelse nu gået i gang med at tegne de 22 nye boliger til beboerne på døgntilbuddet Bækketoften i Hedensted.

Nyt boligtårn til unge på vej i Aalborg

22. september 2014 08:26

Politisk opbakning til byggeri i 10 etager på hjørnegrund i det centrale Aalborg.

Aarhus opretter milliard-fond til infrastrukturen

22. september 2014 09:28

Med næste års budget oprettet Aarhus Byråd en ”Mobilitets- og vejfond”, som på længere sigt vil sikre over en milliard kroner til investeringer i kommunens meget kritiserede infrastruktur.

Vind og skæv på den rigtige måde

22. september 2014 10:14

750 kvadratmeter skaterbane i Hørsholm giver blod på tanden hos anlægsgartnerfirmaet OKNygaards skate-ekspert.

Navn på vinder af Multiarena Aabenraa

19. september 2014 10:00

Vinderen af projektkonkurrencen om Multiarena Aabenraa afsløres samme dag, som Aabenraa Kommune fejrer Arkitekturens Dag, den 7. oktober.

Se alleMedlemmernes egne nyheder

NYE Verdensrekorder på Glasstec 2014

22. september 2014 16:10
Q-railing Scandinavia

Besøg Q-railing på glasstec 2014 i hal 10 ved stand G60 og se hvordan Easy Glass Pro kan øge din produktivitet.

Ny medarbejder hos PG Flowteknik Scandinavia ApS

22. september 2014 14:14
PG Flowteknik Scandinavia ApS

PG Flowteknik Scandinavia ApS styrker deres salgsteam.

Spar vand og penge med et nyt Ifö toilet

22. september 2014 14:47
Max Sibbern A/S

En familie på fire personer, kan spare over 1.500 kr. pr. år alt efter kommune, ved at skifte fra et 6 liters skyl til et toilet med 4 og 2 liters skyl.

22. september 2014
19. september 2014