23948sdkhjf

Arkitema vinder stort skolebyggeri

I Aabenraa Kommune samles tre skoler i den nye Lyreskovskolen. Projektet omfatter 9.000 m² nybyggeri samt 2.000 m² ombygning og skal stå klar til indvielse i 2015.
Arkitemas forslag er udpeget som vinder af konkurrencen om Lyreskovskolen. En helt ny skole, der skal opføres i nær tilknytning til den eksisterende Bov Skole. I alt skal den nye Lyreskovskole samle de tre eksisterende skoler; Frøslev-Padborg skole, Kruså skole og Bov skole.

Forslaget til Lyreskovskolen er tegnet med fokus på at sikre et trygt og varieret læringsmiljø for skolens i alt ca. 800 elever og 90 personaler. Netop dette fokus på de læringsrum, som eleverne skal opholde sig i og lære i, roses af dommerne i arkitektkonkurrencen. I dommerbetænkningen fremhæver dommerne vinderforslaget som et indlevet forslag:

”Beskrivelser af skolens brug og de muligheder, der ligger i de tegnede rum, er meget indlevet og vidner om en klar forståelse for skolens program[...] Skolens organisation svarer på næsten alle punkter til de ønsker, der formuleres i programmet. Særligt mulighederne for at opdele og sammenlægge enheder og områder i skolen til forskellige formål vurderes velfungerende”.

Den lille skole i den store
Pernille Østergaard Svendsen er arkitekt og kreativ leder hos Arkitema. Hun forklarer at Lyreskovskolen er tegnet i en børnevenlig skala som et trygt læringsmiljø:

- Vi har valgt at udforme skolen som en firelænget bygning, for herved at skabe et centralt og samlende skoletorv i bygningens centrum, en naturlig adskillelse af indskoling, mellemtrin samt personaleområde og idrætssal. Udskolingen placeres i den eksisterende Bov skole, som med en mindre tilbygning indrettes som et ungemiljø, hvor de større børn kan trives. Denne opdeling bevirker, at børnene til stadighed oplever, at de går i en lille skole i den store skole.

Alle trin har hver deres små nærmiljøer og fællesskaber med egen garderobe og udgang til de udvendige leg- og læringsområder. SFO'en er placeret imellem indskoling og mellemtrin, således at skole og SFO er fuldt integreret.

- Med Lyreskovskolen kan Arkitema føje endnu et vigtigt læringsbyggeri til sin portefølje. Nordstjerneskolen i Frederikshavn er lige blevet indviet, netop nu opføres Vibeengsskolen i Haslev og samtidig er vi stolte af, at vi allerede er vi i gang med at projektere en skole for Aabenraa Kommune, Kongehøjskolen, siger Pernille Østergaard Svendsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11