23948sdkhjf

NCC afslutter historisk renovering

Efter knap to års arbejde er NCC Construction Danmark nu færdige med renoveringen af 12.000 m² på Gentofte Hospital. Den historiske Sydfløjen fremstår nu som ny.
Det var hårdt undervejs for hospitalsdirektør Eva Zeuthen Bentsen at se NCC’s folk tage indmaden ud af den historiske bygning, men det var nødvendigt.

For at bevare bygningens historiske betydning for hospitalet og for områdets atmosfære, havde man valgt ikke at rive ned og bygge nyt men i stedet at lade Sydfløjens ydre facade stå.

Indmaden skulle dog udskiftes fra kælder til kvist, så man i praksis opførte en helt ny, topmoderne hospitalsbygning indvendigt med plads til ny akutklinik, nye sengeafdelinger med enestuer og eget badeværelse samt nye kontorer og omklædningsfaciliteter.

- Vi ved, at omgivelserne har stor betydning for patienternes helbredelse, så derfor har det været vigtigt for os at bevare det, der giver bygningerne den særlige atmosfære, siger Eva Zeuthen Bentsen.

- Samtidig var det nødvendigt at foretage den gennemgribende indvendige renovering, så bygningen kunne få den fleksibilitet, der kræves af hospitalsbygninger i dag, og så vi kunne komme op på nutidig standard i forhold til f.eks. patienternes bade- og toiletforhold, fortsætter hun.

Dialog og tillid afgørende for det gode samarbejde
For NCC har det været spændende men også udfordrende at varetage den nænsomme renovering af den historiske bygning. Undervejs dukkede flere store, uforudsete forhold op, og da var bygherrens positive samarbejdsånd afgørende:

- Samspillet med hospitalets driftsfolk og brugere har været utroligt værdiskabende. Der har været plads til konstruktiv, professionel uenighed og altid vilje til at finde en løsning i fællesskab, forklarer områdedirektør i NCC Construction Conny Wagner.

Hun understreger, at det kontraktuelle grundlag med en åben økonomi dannede grundlag for den tillid, der skulle til for i fællesskab at vælge de rigtige bygningsmæssige og tekniske løsninger undervejs. Derfor er projektet trods tekniske kompleksiteter undervejs også nået i mål inden for den aftalte tid og økonomi.

Gentofte Hospital flytter ind i den renoverede bygning hen over april måned, og der er officiel indvielse den 16. maj 2013 kl. 15.

NCC Construction var totalentreprenør på renoveringsprojektet på Gentofte Hospital til sammenlagt 115,3 mio. kroner. Holdet bestod desuden af Sweco Arkitekter samt rådgivningsfirmaerne Niras, som stod for installationerne, og Rambøll, som stod for konstruktionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125