23948sdkhjf

BoligJob-ordningen er tilbage

Første delaftale i regeringens vækstplan er i hus. Aftalen medfører et gensyn med BoligJob-ordningen, som nu udvides til også at omfatte sommer- og fritidshuse.
Søndag nåede regeringspartierne, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative til enighed om de første elementer i regeringens vækstplan.

Med delaftalen igangsættes initiativer for i alt mere end 17 mia. kr. – herunder genindførelse af en udvidet BoligJob-ordning med henblik på at øge efterspørgslen på arbejdskraft i små og mellemstore håndværks- og servicevirksomheder.

- Vækstplan DK handler om at skabe rammerne for opsvinget for dansk økonomi, men ligeså vigtigt er det, at vi skaber job her og nu. Derfor er det godt, at vi med dagens aftale viderefører BoligJob-ordningen i 2013 og 2014. Det vil skabe flere tusind arbejdspladser de kommende år hos især de små håndværksvirksomheder, der har hårdt brug for en håndsrækning, siger skatteminister Holger K. Nielsen.

Den nye BoligJob-ordning gælder for hele 2013 og 2014, og en husstand vil – som hidtil – kunne fradrage op til 15.000 kr. pr. person over 18 år. Som noget nyt er ordningen udvidet til også at omfatte sommer- og fritidshuse med virkning fra den 22. april 2013.

Hos Håndværksrådet glæder man sig over BoligJob-ordningens genkomst, som vurderes at få en effekt på omkring 4.000 arbejdspladser.

- Telefonerne vil ringe flittigt hos håndværksmestrene. Det meget langstrakte forhandlingsforløb skabte usikkerhed hos privatkunderne, der har holdt på pengene til stor skade for især de små og mellemstore byggevirksomheder. Nu er forbrugernes usikkerhed omkring fradraget manet bort, og det vil meget hurtigt kunne mærkes i de små og mellemstore virksomheders ordrebøger, siger Frank Korsholm, der er politisk chef i Håndværksrådet.

Den politiske aftale indeholder også bl.a. en afskaffelse af sodavandsafgift og en sænkning af ølafgiften, en stigning i momsfradrag for virksomheders hotelovernatninger, en fremrykning af afgiftslempelserne på procesenergi samt en styrket indsats for udkantsområder. Læs mere på www.fm.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094