23948sdkhjf

Lindpro på stor opgave på Roskilde Sygehus

Installationsvirksomheden var med til at vælge kombiafbrydere og HPFI-afbrydere fra Schneider Electric, da der skulle installeres HPFI-afbrydere på Roskilde Sygehus.
På Roskilde Sygehus er en konstant forsyning af strøm til personale, patienter og livsvigtigt medicinsk udstyr kritisk. Strømafbrydelser er ganske enkelt noget, der skal undgås. Uanset om de er planlagte eller ej. Samtidig skal sygehuset - på lige fod med alle andre private og offentlige bygninger - leve op til Sikkerhedsstyrelsens krav om HPFI-afbrydere i el-installationen og regelmæssig test af afbryderne.

- Det er ikke hensigtsmæssigt for sygehusets drift at strømmen bliver afbrudt en gang om året, når en HPFI-afbryder skal testes. Det kræver temmelig meget planlægning at undgå, at en afbrydelse får alvorlige konsekvenser, forklarer teknisk chef Mads Korsholm Kristoffersen fra Roskilde Sygehus.

Med en installation, der samlet omfatter omkring omkring 2.000 kombiafbryderem HPFI-afbryder og automatsikring samt HPFI-afbrydere i 250 el-tavler, er den regelmæssige test ikke nogen lille opgave.

Fra et til to års testinterval
Heldigvis for Roskilde Sygehus kan testintervallet kan forlænges til to år, hvis HPFI-afbryderen/kombiafbryderen er af tilpas høj kvalitet, og hvis installationen som helhed lever op til en række tekniske krav. Den mulighed valgte Mads Korsholm Kristoffersen at undersøge nærmere, da sygehusets og installationsvirksomheden Lindpro i Roskilde - sygehusets leverandør af installationer gennem mange år - begyndte at installere HPFI-afbrydere på de 85.000 m².

Den nye installation, baseret på enheder fra Schneider Electric, giver Mads Korsholm Kristoffersen og hans kolleger i teknisk afdeling en fordel, da de med to års testinterval har bedre til til at planlægge hver test.

Ingen gratis genveje
Det er vigtigt at være opmærksom på, at der ikke findes nogen korte eller ’gratis’ genveje til at forlænge testintervallerne. Det forklarer overmontør Rasmus S. Knudsen fra Lindpro, der har stået i spidsen for den store entreprise:

- Man kan sige, at der er en pris at betale i den anden ende. Der stilles større krav til selve testen, når den udføres hvert andet år. Testen skal udføres med kalibreret måleudstyr, og man skal føre en log over testresultaterne for den enkelte afbryder. Så hver test tager lidt længere tid, men det giver stadig nogle fordele for visse typer virksomheder. Roskilde Sygehus er et godt eksempel på en virksomhed, hvor en løsning af denne karakter har en værdi, siger Rasmus Knudsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281