23948sdkhjf

Ny international guideline for bæredygtigt byggeri

Den 24. april præsenterer den internationale Active House Alliance de nye ”Active House Specifications”.
EU Kommissionen kræver, at alt nybyggeri skal være næsten nul energi bygninger inden udgangen af 2020. Medlemslandene arbejder i disse år på at udvikle nye krav og metoder som konsekvens af EU’s skærpede krav til energiforbrug i nybyggeri.

Som en hjælp i denne proces har den internationale Active House Alliance udviklet ”Active House Specifications”, der opfylder alle mål for energieffektivisering og samtidig sætter ambitiøse mål for sundt og miljøvenligt byggeri.

- Med Active House Specifikationen har vi udviklet et enkelt værktøj til design af fremtidens bæredygtige bygninger. Et værktøj, der let kan bruges af arkitekter, ingeniører og bygherrer, og som samtidig kan være et redskab, som de nationale myndigheder kan bruge i deres gennemførelse af næsten nul energi bygninger, udtaler Kurt Emil Eriksen, generalsekretær i Active House Alliance.

Lanceringen vil finde sted den 24. april kl. 13.00 som led i den internationale konference om bæredygtigt byggeri; SB13 i München.

Mere komfort med mindre energi
Active House-specifikationen er beregnet til at opfylde målsætninger om næsten nul energi bygninger og dermed støtte EU 's medlemslande i gennemførelsen af de politiske målsætninger om at indføre næsten nul energi byggeri fra 2020. Specifikationen er udviklet med fokus på de menneskelige behov og derfor sætter de også ambitiøse krav til komfort i bygninger og miljøpåvirkning. Specifikationen er den første internationale metode for boliger, som kan bruges som reference i lovgivningen.

Energi bruges til at opretholde et godt indeklima i bygninger, og da mennesket bruger op mod 90 procent af sin tid indendørs, er komfort og indeklima en af hjørnestenene i Active House-specifikationen. En bygning, der opfylder det højeste niveau af komfortkravene i specifikationen, vil være en bygning, der skaber en høj kvalitetsoplevelse for brugerne og økonomisk værdi for ejere og investorer.

Bygninger, der opfylder de højeste niveau af energibehov i Active House-specifikationen, vil opfylde de ambitiøse politiske mål for energieffektivitet og reduktion af CO2, og samtidig skabes der værdi for brugere og ejere, da omkostningerne til energi vil være nul.

Specifikationen stiller også krav til anvendelsen af ressourcer i fremtidens bygninger. Bygninger, der opfylder det højeste niveau for miljø, vil have begrænset miljøpåvirkning på jord, vand og luft, til gavn for samfundet og miljøet. Samlet set skaber specifikationen således grundlaget for udvikling af Active House, der er bygninger, som giver mere, end de tager.

Om Active House
Active House er en vision om at udvikle sundere og mere komfortable bygninger med omhu for energi, klima og miljø. En række internationale virksomheder er gået sammen i en Active House Alliance, der forener de interesserede parter i et netværk, som arbejder med en afbalanceret og holistisk tilgang til forskning, produktudvikling, design og ydeevne af bygninger og produkter.

I øjeblikket er mere end 40 virksomheder og organisationer medlemmer af Active House Alliance og mere end 1.000 brugere er registreret på www.activehouse.info . Det er ambitionen, at Active House bliver det fremtidige princip for nybyggeri og renovering på verdensplan. Medlemmerne af Alliancen organiserer den årlige generalforsamling i München og mødes for at diskutere næste skridt for Alliancen. Se bilag for en aktuel liste over Active House Alliance medlemmer.

Blandt de deltagende virksomheder og organisationer er Grundfos, Velux, Rockwool, Esbensen, Cenergia, Dovista. ThermoLogica, SBi, AAU og DTU Byg. Udviklingen af specifikationerne er sket i dialog med medlemmer og andre videns institutioner og blev koordineret af Saint Gobain Glass.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079