23948sdkhjf

Tre teams vil gøre Aabenraa til Fremtidens Købstad

Transform/Gehl, COBE/SLA og Adept/Topotek1 er udvalgt til at deltage i konkurrencen om udviklingsplanen Fremtidens Købstad - Aabenraa.
Gennem et åbent og dialogorienteret forløb skal tre teams frem til efteråret arbejde med spørgsmålet om, hvordan Aabenraa udvikler sig til en moderne og levende købstad.

De tre teams er valgt ud fra et stærkt og bredt ansøgerfelt bestående af 13 arkitekt- og rådgivningsfirmaer, der alle bød ind på konkurrencen for byplanprojektet ” Aabenraa – Fremtidens Købstad ”.

Konkurrencen gennemføres i et samarbejde mellem Aabenraa Kommune og Realdania, og formålet er at udvikle en langsigtet plan for, hvordan Aabenraa kan blive en af de mest levende og moderne købstæder i Danmark. Det skal ske samtidig med forberedelserne op til byens 700 års købstadsjubilæum i 2035.

- Vi er meget stolte af, at så mange dygtige og meget velrenommerede tegnestuer og ingeniørfirmaer har ansøgt om deltagelse i konkurrencen. Det viser, at der er stor faglig interesse for udviklingen af Aabenraa, og jeg har høje forventninger til resultaterne fra de udvalgte teams. Fremtidens Købstad er en vigtig brik i vores bestræbelser på at gøre vores kommune så attraktiv som muligt i forbindelse med de 1.600 nye arbejdspladser og de mange nye tilflyttere, som de nye sygehusbyggerier fører med sig, siger Aabenraa Kommunes borgmester Tove Larsen.

Borgere får indflydelse
De tre udvalgte teams i gang med parallelkonkurrencen i maj. De skal i opstarten inspirere hinanden i en række fælles arbejdsmøder. Derefter arbejder de enkelte teams med hver deres bud på en udviklingsplan.

Udviklingsplanen skal blandt andet bestå af en bæredygtig og realiserbar strategi for, hvordan Aabenraa kan blive mere levende og moderne. Planen skal også give bud på Aabenraas rolle og relation til regionen og til grænselandet i fremtiden.

Som en del af udviklingsprojektet har borgere og erhvervsdrivende deltaget i tre offentlige workshops forud for selve konkurrencen. Ideerne herfra er indarbejdet i konkurrenceprogrammet. Desuden har forundersøgelser om handel, trafik, byrum, bygninger og klima dannet grundlag for konkurrenceprogrammet.

Den endelige vinder af parallelkonkurrencen udpeges i efteråret. Konkurrenceprogrammet kan ses på www.aabenraafremtidenskøbstad.dk . Her kan man også læse mere om udviklingsprojektet.

De tre teams:
• Transform (Underrådgivere: Gehl Architects, Kragh & Berglund landskab, Niras, Norsk institutt for kulturminneforskning).

• Cobe/SLA (Underrådgivere: Dansk Bygningsarv, Via Trafik Rådgivning, fremtidsforsker Henrik Persson).

• Adept (Underrådgivere: Atkins, Topotek1, Thomas Fabian Delman(Kollision), Svante Lindeburg(Kontrapunkts Strategiafdeling), Jens Kvorning(Professor Kunstakademiets Arkitektskole), Kjell Nielsson(Parker og Urbane landskaber, Skov og Lanskab, LIFE), Arne Nielsen (Specialist i detailhandelskoncepter) og Evald Møller (Danbolig Aabenraa).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141