23948sdkhjf

Arkil vælger ny formand

Agnete Raaschou-Nielsen overtager formandsposten i Arkil Holding fra Niels Arkil, der efter 50 år i bestyrelsen har valgt at gå på pension.
Bestyrelsen for Arkil Holding A/S blev på sidste uges generalforsamling genvalgt med undtagelse af Niels Arkil, der har ønsket at fratræde.

Umiddelbart efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med Agnete Raaschou-Nielsen som ny formand. Hun har en Ph.D. i nationaløkonomi og har siddet i Arkil Holding A/S bestyrelse siden 2011. Hun har tidligere haft ledelsesposter i Coca-Cola Tapperierne A/S, Carlsberg A/S, Zacco Denmark A/S og Aalborg Portland A/S.

Siden 2011 har Agnete Raaschou-Nielsen arbejdet som professionelt bestyrelsesmedlem i blandt andet Arkil Holding A/S, Novozymes A/S og som formand for bestyrelsen i emballagevirksomheden Brdr. Hartmann A/S.

- Arkil er en spændende virksomhed og står stærkt i en branche med mange udfordringer. Jeg synes, at virksomheden har mange muligheder, og jeg glæder mig til som formand at være med til at præge virksomhedens fremtid, i samarbejde med den øvrige bestyrelse og den daglige ledelse, udtaler Agnete Raaschou-Nielsen.

Agnete Raaschou-Nielsen kender blandt andet anlægsbranchen fra ledelsesopgaver i Unicon A/S, Kudsk & Dahl A/S og AB Sydsten.

Firmaets mand i 50 år
Niels Arkil har siddet i bestyrelsen siden 1963, heraf de sidste syv år som formand. Fra i 1963 at være en familieejet virksomhed med 35 ansatte er Arkil i dag en børsnoteret koncern med godt 1.700 medarbejdere fordelt i fire lande og en årlig omsætning på 2,8 mia. kr.

Viften af arbejdsopgaver, Arkil løser, har ligeledes forgrenet sig. I de første årtier var det primært asfaltarbejde, men i dag udfører Arkil også en bred vifte af anlægsopgaver i, under og over jordhøjde. Kloakarbejder, kabellægning, anlæg og drift af motorveje og jernbaner samt rensning af forurenet jord hører nu til blandt virksomhedens kerneområder.

Niels Arkil overtog i 1974 direktørstolen efter sin far, Ove Arkil, der grundlagde firmaet i 1941. I 1977 blev firmaet noteret på Fondsbørsen og dermed blev der skabt et solidt fundament for den vækst, virksomheden har været igennem.

Om at trække sig fra bestyrelsen siger Niels Arkil:

- Jeg er tryg ved, at virksomheden er i gode hænder og har stor tillid til både bestyrelsen og den nye formand. Så nu glæder jeg mig over at kunne bruge mere tid sammen med min hustru. Vi er en del i København, da vi har en ejendom derovre, og vi har en lille plantage ved Sdr. Omme, som nok skal holdes fri for ulve nu. Så det og samværet med min familie vil jeg koncentrere mig om nu.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14