23948sdkhjf

Boligplaner i gammel værftsbygning

Arkitema har udarbejdet en plan for nyindretning af op mod 30 boliger i Aalborg Værfts gamle maskinhal på Aalborgs Østre Havn.
Byggeselskabet 2E Group, som siden har 2007 ejet grunden i Aalborgs Østre Havn, hvor den gamle maskinhal ligger, har nu fået udarbejdet en ny plan for den gamle bygning.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Planen indebærer, at den tidligere maskinhal fra Aalborg Værft skal genbruges i et boligprojekt, som dels består af en ombygning af maskinhallen, dels af et nybyggeri i form af et punkthus i 10 etager.

Boliger som boksmoduler
Planerne for indretning af boliger i den gamle maskinhal er udarbejdet af arkitektfirmaet Arkitema. Her har man haft blik for bygningens historie og betydning.

- Det er en af de få bygninger, der er tilbage fra tiden med Aalborg Værft, og den har stor kulturhistorisk værdi for Aalborg. Det udgangspunkt har vi taget, og vi forsøger selvfølgelig at bevare den, men også tilføjer nogle nye ting, siger kreativ leder hos Arkitema, Steen Gissel, til Nordjyske Stiftstidende.

Blikket for bygnings baggrund og bevaring betyder blandt andet, at boligerne sættes ind som færdige boksmoduler.

Op til Aalborg Kommune
Lokalplanen, som i dag gælder for maskinhallen, siger, at der skal indrettes erhverv i bygningen. Derfor er det nu op til Aalborg Kommune teknik- og miljøudvalg at tage stilling til, om man vil sætte gang i arbejdet med en ny lokalplan, hvor der gives tilladelse til at indrette boliger i bygningen.

Udvalget har planerne på dagsordenen på sit næste møde, der afholdes onsdag dem 8. maj 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125