23948sdkhjf

Otte projekter i finalen

813 forslag er blevet til otte finalister i konkurrencen ”Byg det op”. De skal nu dyste om at blive en af de fire vindere, der får realiseret deres projekt.
Fra midt i april har hele landet haft mulighed for at komme med forslag og ideer til 'Byg det op', der er udviklet i et samarbejde mellem DR og Dansk Arkitektur Center.

Det blev i alt til 813 forslag, og dommerne har nu valgt de otte, der skal dyste i finalen. Det er så op til DR’s seere, lyttere og bruger, at vælge de fire projekter ud, der skal vinde 'Byg det op' store konkurrence. Frem til den 23. maj kan alle gå ind på www.dr.dk/bygdetop og stemme på deres favorit.



Overvældende mange gode forslag
De otte finalister er fundet, og ifølge DAC-direktør Kent Martinussen, der er dommernes formand, har det ikke været en helt nem proces:

- Vi siger ofte, at vi skal leve af kreativitet i Danmark. I dommerpanelet har vi nu gennemgået de 813 forslag, der kommet ind til 'Byg det op'. Forslagene viser med al tydelighed, at der er en kreativitet af den anden verden ude i den danske befolkning. Og det på et felt, der traditionelt er overladt til eksperterne, arkitekter og kommuner. De otte forslag, vi har valgt ud til finalen, er meget forskellige. De har det til fælles, at de alle handler om at skabe fællesskaber, og at de virkelig vil kunne gøre en forskel for stedet, siger Kent Martinussen. Dorte Mandrup, arkitekt og medlem af dommerpanelet, er enig:

- Det har været en fantastisk oplevelse at være med i Byg det op. Der har været en dynamisk og åben diskussion i dommergruppen, og det har været en kvalitet med tværfagligheden - vi er alle blevet rykket. Vi har ikke kun vurderet og set på projekterne med arkitektoniske briller, men også ud fra helt andre synsvinkler; arkitektur handler jo først og fremmest om at skabe rammer om det gode liv, siger hun.

Om de fire vindere skal findes i Lemvig, Sønderborg, Horsens, Kolding, Fjelstervang, Brabrand, Slangerup eller Farum, er nu op til danskerne. Alle kan gå ind på www.dr.dk/bygdetop og stemme på deres favoritforslag. Afstemning er åben frem til den 23. maj kl. 23.59. Man har mulighed for at afgive tre stemmer på tre forskellige forslag dagligt.

”Byg det op” er udviklet i samarbejde mellem DR og Dansk Arkitektur Center i partnerskab med Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg med rådgivning fra Cowi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094