23948sdkhjf

Dansk team vinder projekt i Nuuk

Rambøll, Schmidt Hammer Lassen, Friis & Moltke samt Møller & Grønborg er kåret som vindere i konkurrencen om det godt 8.000 m² store Ny Anstalt.
”Et projekt som favner kontrasten mellem det barske og skønheden.”

Sådan beskriver Morten Schmidt, stiftende partner hos shl, det forslag, der netop er kåret som vinder af konkurrencen om Ny Anstalt i Nuuk.

Det godt 8.000 m² store byggeri består af fem boenheder med plads til i alt 76 anbragte fordelt i henholdsvis en lukket og en åben afdeling. Derudover omfatter projektet faciliteter til beskæftigelse, fritid og besøg for de anbragte. Hertil kommer et administrationsafsnit samt diverse tekniske anlæg og sikkerhedsmæssige foranstaltninger.

- Vores projekt spiller sammen med det unikke naturskønne område og understøtter samtidigt Kriminalforsorgens grundlæggende fokus på balance mellem straf og rehabilitering. Hele ideen bag dette projekt er at tilføje komplekset kvaliteter, der fremmer en hurtig rehabilitering og afværger fysisk og psykisk vold, forklarer Morten Schmidt.

I disponeringen af boenhederne har det været afgørende, at de anbragte oplever det skiftende dagslys og naturen. Naturens kontraster – sne, is, klipper, mos, blå himmel, skyer, sol, nat og dag, fugle og andre dyr – bringes helt ind i bygningskomplekset gennem den måde, hvorpå bygningerne indbyrdes er placeret. Således trækker et panoramavindue i fællesrummet naturen helt ind i den enkelte bygningssektion, mens vinduer i cellerne giver uhindret udkig til landskabet.

Kontrasten mellem det barske og skønheden som et gennemgående motiv i projektet, afspejler sig også i materialevalget: beton, træ og corténstål. Valget af materialer er baseret på et ønske om at tilpasse hele byggeriet til landskabet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078