23948sdkhjf

Rejsegilde på 25.000 m² kreaturslagteri

Byggeriet af Danish Crowns nye store kreaturslagteri i Holsted, hvor Midtjysk Totalbyg er totalentreprenør, har netop fejret rejsegilde.
Trods en hård vinter er det lykkedes bygningsarbejdere og entreprenører at komme så langt med Danish Crowns nye slagteri i Holsted, at der d. 23. maj kunne afholdes rejsegilde. Når slagteriet står færdigt midt i marts 2014, vil det derfor kun være godt en måned forsinket.

Det var også en tydeligt stolt divisionsdirektør, der bød velkommen og takkede for den indsats, der indtil nu er lagt i byggeriet:

- Når jeg af og til bevæger mig rundt på byggepladsen og falder i snak med nogle af jer håndværkere, slår det mig tit, at ikke ret mange helt konkret ved, hvad det er, vi har gang i her. For mange er det måske blot endnu et hus i en lang række af huse. Men nej, kære venner! Uden at I er klar over det, er I faktisk i gang med at skrive et stykke slagterihistorie.I er ved at bygge Nordeuropas største og mest moderne kreaturslagteri, og jeg tør godt garantere, at der ikke er ret mange af jer, der kommer til at opleve noget tilsvarende igen. Sidste gang, der blev investeret i et kreaturslagteri i Danmark, var i 1972, da der blev bygget nyt i Aalborg, og det er i øvrigt også vores slagteri, sagde Lorenz Hansen, direktør i DC Beef.

Investering til små 700 mio. kr.
Men hvad skal der sættes i sving for at opføre sådan et kæmpe-slagteri? Ifølge Lorenz Hansen skal man:

• Flytte 50.000 m3 jord
• Tilkøre 30.000 m3 sand svarende til 1.500 vognlæs
• Opføre 17.000 m2 under tag
• Lægge 6 km kloak
• Rejse 2.500 betonelementer i produktionsafsnittet
• Rejse 550 betonelementer i administrationsafsnittet
• Føre 15-20 km VVS-rør

Alt sammen kræver en investering i underkanten af 700 mio. kr. Men derefter er Danish Crowns andelshavere så de stolte ejere af Nordeuropas største og mest moderne kreaturslagteri.

25.000 m2 byggeri
Det nye slagteri bliver på i alt ca. 25.000 m². Heraf er ca. 3.000 m² administration, vaskehal m.v.

Totalentreprisen på det store kreaturslagteri i Holsted gik i maj 2012 til Midtjysk Totalbyg, der udarbejdede vinderforslaget i samarbejde med Rambøll og Aarhus Arkitekterne.

Når slagteriet står klart i begyndelse af 2014, vil det beskæftige cirka 300 mennesker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125