23948sdkhjf

Fire ikke helt almindelige byggeprojekter

Som bygherre og allround rådgiver skal Cowi nu i gang med at realisere og konkretisere vinderprojekterne i DAC’s og DR’s ’Byg det op’-konkurrence.
Et forsamlingshus, en badeanstalt, et ’street’ aktivitetssted og en skaterpark blev i fredags valgt som vinderprojekter i konkurrencen ’Byg det op’. Cowi er rådgiver og er nu i gang med en bred vifte af rådgivningsydelser for at realisere projekterne.

- Både budget og tidsramme er en udfordring, så det har været vigtigt at være realistiske i indsnævringen af ansøgerfeltet, siger projektleder Bjarne Bach fra Cowi, der har bidraget med en bred vifte af rådgivningsydelser på projektet, som i de kommende måneder bliver til endnu flere.

Indtil videre har Cowi blandet andet stået for proces- og tidsplanlægning, økonomiscenarier og dialog med grundejere og kommuner om deltagelse. I den kommende periode udvides dette med projektstyring og byggeledelse af vinderprojekterne samt blandet andet 360 graders ekspertrådgivning inden for myndighedsforhandling, konstruktion, vandmiljø samt tids- og økonomistyring.

Vinderforslagene vinder hver især op til 1,6 millioner kroner til realisering af deres idé, og projekterne skal være klar i slutningen af september. DR følger processen, og til efteråret vises en programserie om Byg det op på DR2.

- Det hele foregår i en kort periode og med et kamera i nakken, så det er ikke et helt almindeligt byggeprojekt, men Cowi har alle kapacitetsmæssige ressourcer til på kort tid at gå ind og bidrage med kreative løsninger og de rigtige kompetencer, siger Bjarne Bach.

DRs konkurrence Byg det op har kørt på blandt andet P3 og P4 og stiller skarpt på danskernes nærmiljø. Alle danskere er blevet opfordret til at komme med forslag til at gøre deres by til et bedre sted at være. Byg det op er udviklet af DR og Dansk Arkitekturcenter i partnerskab med Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg med rådgivning fra Cowi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097