23948sdkhjf

Rockwool udvider genbrugsordning

Fremover vil isolerings-producenten også modtage akustikplader fra Rockfon til genbrug.
Affald fra bygge-og anlægssektoren udgør vægtmæssigt 1/3 af den samlede mængde affald i Danmark. Hvis affaldet sendes til deponering, gør det ingen gavn. Hvis det i stedet kan genanvendes, sparer det nye ressourcer.

Derfor introducerer Rockwool og Rockfon nu en udvidet genbrugsordning. Siden 2012 har det været muligt at aflevere brugt eller afskåret Rockwool-isolering til genbrug, og nu udvides ordningen til også at omfatte Rockfon-materiale.

Materialerne sendes til et af de godkendte RGS 90 modtageanlæg over hele landet. Alt indsamlet materiale bliver dernæst nedknust og sendt til Rockwool-fabrikken i Doense, hvor det omdannes til nye produkter.

Genbrugsprocessen for kaldes for up-cycling. I modsætning til traditionelt genbrug, hvor produkterne fra genbrugte materialer kan have en ringere kvalitet end produkter fra nye materialer, så up-cycles affaldsprodukter fra Rockwool og Rockfon til nye produkter, der har samme kvalitet, som hvis de var fremstillet af nye ressourcer.

Udvidelsen med Rockfon-produkter er et naturligt skridt, forklarer miljøchef i Rockwool, Berit Kjerulf:

- At få Rockfon med i genbrugsordningen er et naturlig skridt i den retning, som Rockwool A/S retter sig efter. Vi har et stort fokus på at anvende affald fra andre industrier, og samtidig undgå at deponere affald fra vores egne fabrikkers produktion, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096