23948sdkhjf

Overgangsordning risikerer at sende støttekroner ud af landet

Det mener Dansk Solcelleforening, der frygter den udmeldte overgangsordning til solcelleanlæg vil betyde, at udenlandske håndværkere kommer til at stå for etableringen af anlæggene.
- Hvis man vedtager den lov, der lige nu er lagt op til, og som skal tredjebehandles i juni, så er jeg bange for, at vi vil se mellem 300 og 500 store landbaserede solcelleanlæg skyde op, og der vil være en stor risiko for, at det bliver udenlandske fabrikanter og håndværkere, der kommer til at stå for etableringen af anlæggene, og som derved får gavn af støtten, siger formand for Dansk Solcelleforening, Jørn Bue Madsen, til Building Supply.

Dansk Solcelleforening har netop sendt klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard samt partierne bag energiforliget et notat, hvor de redegør for historikken bag det seneste års politiske beslutninger i forhold til solceller – beslutninger, som foreningen mener, har været præget af manglende indsigt i den branche, de lovgiver om.

- Først laver de en dårlig lov i december, og nu laver de så en endnu dårligere overgangsløsning – det er helt galt, siger formanden, der frygter, at det primært bliver udenlandske fabrikanter og håndværkere, der kommer til at nyde godt af, at forligspartierne vil tillade de store landbaserede solcelleanlæg, der var planlagt før 19. marts, hvor den seneste ændring i lovgivningen omkring støtte til solcellestrøm blev meldt ud.

En lovløs branche
Jørn Bue Madsen håber, at politikerne vil tage foreningens notat til eftertanke, og vente med at træffe endelige beslutninger, før de har rådført sig ordentligt med branchen.

- Jeg regner med vi har forsvarlige politikere, der kan se, at vi skal have et stabilt marked og ikke det her stop’n’go, vi har haft det seneste års tid. Jeg kender ikke andre brancher, hvor regeringen ikke har stillet et lovgrundlag til rådighed til at drive virksomhed på. Lige nu er alt i høring og intet ligger fast. Man kan ikke fjerne en lov og ikke sætte noget nyt i stedet, understreger formanden.

Klima-, Energi-, og Bygningsministeriet anslår, at der vil blive etableret 50-100 MW solceller inden for overgangsordningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.332