23948sdkhjf

Vinderteam udpeget i Nakskov

Arkitema, Alectia og AJ-Consult skal omdanne 13 tre-etagers boligblokke til 104 nye, attraktive rækkehuse.
En omfattende ombygning skal over de kommende år omdanne Riddersborgparken i Nakskov fra traditionel boligbebyggelse til levende haveby.

Med kåringen af Arkitema, Alecia og AJ-Consult som vinder af konkurrencen kan Nakskov Almene Boligselskab se frem til udviklingen af en helt ny bydel med særligt fokus på arkitektoniske og miljømæssige faktorer. Vinderforslaget højner bebyggelsens boligstandard betragteligt og løfter dermed også det dårlige omdømme, som Riddersborgparken har fået over de senere år.

- Helt konkret betyder vores omfattende renoveringsforslag, at den eksisterende bebyggelse i tre etager omformes til rækkehuse i ét plan. Tagkonstruktion og de øverste etager til og med dæk over stue nedbrydes, for at skabe en rækkehusbebyggelse med skrå lofter til kip. Skillevægge og gavle bevares, så de statiske principper og husenes grundlæggende struktur opretholdes. Alle 104 nye boliger har egen have, egen parkeringsplads og niveaufri adgang. Med dette forslag vil Nakskov Almene Boligselskab højne bebyggelsens boligstandard og omdømme, forklarer Bendt Almvig, arkitekt og partner hos Arkitema.

Projektet gennemføres som totalentreprise, hvor totalrådgiveren efter licitation overgår til totalentreprenøren. Rækkehusene forventes at stå færdige og klar til indflytning i 2014/2015.

DATA
Adresse: Riddersborgparken, Nakskov
Omfang: 104 boliger (9.085 m² og 4.800 m² kælderarealer)
Bygherre: Nakskov Almene Boligselskab med støtte fra Landsbyggefonden og Nakskov Kommune
Rådgiverteam: Arkitema, Arkitema Plan & Landskab, Alectia og AJ-Consult
Opførelsesår: 2013-2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094