23948sdkhjf

Nybyggeri skal ruste Aarhus til børneboom

Nye pladser i dagtilbud på vej i bl.a. Stavtrup, Solbjerg, Mårslet, Ø-gaderne og Lisbjerg. Rådmand for Børn og Unge indstiller, at der opføres 28 nye dagtilbudsgrupper - og flere er på vej.
Aarhus Kommunes befolkningstal ventes at stige fra ca. 315.000 til 375.000 indbyggere i 2030. Hermed følger også flere børn, og alene frem til 2017 ventes der at komme 1.300 flere i vuggestue- og børnehavealderen, og det skaber et pres på pasningsgarantien.

Derfor indstiller rådmand for Børn og Unge, Kristian Würtz, at Aarhus udbygger de kommunale pasningstilbud for i første omgang 81 mio. kr. frem til 2017. Der bygges foreløbigt 28 nye dagtilbudsgrupper, men der kan vise sig behov for op imod 70 grupper.

Byggeri flere steder
Med indstillingen tager rådmanden initiativ til at bygge nyt nogle af de steder i Aarhus Kommune, hvor der i de seneste år har været størst boligudbygning, særligt Stavtrup, Solbjerg og Mårslet.

Indstillingen sikrer også, at der kan bygges dagtilbudspladser i Øgadekvarteret og på Aarhus Ø. Initiativet imødekommer det behov for pladser, der er i dag, og som ventes at blive større i de kommende år, i takt med at udbygningen af boliger på Aarhus Ø tager endnu mere fart.

I Lisbjerg opføres en ny dagtilbudsafdeling ved siden af Lisbjergskolen, som har stigende elevtal. Dermed kan skolen inddrage lokaler til undervisning, som i dag bruges til dagtilbud.

Jobs til håndværkere og pædagoger
Kristian Würtz peger på, at den aarhusianske vækst også bidrager positivt til beskæftigelsen i Aarhus.

- Investeringerne betyder ekstra stillinger til nye medarbejdere, som skal passe børnene i de nye institutioner og selvfølgelig også til de håndværkere, som skal opføre byggerierne, siger Kristian Würtz.

Indstillingen om de nye byggerier er behandlet i Magistraten i dag
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094