23948sdkhjf

Kritik: Dong og Brødrene Dahl-samarbejde skader den frie konkurrence

Tekniq mener, at det skader konkurrencen, hvis energiselskaber gør samarbejde med bestemte grossister til en betingelse for at opnå tilskud.
Det skriver Installator.dk.

Dong og grossistvirksomheden Brødrene Dahl har indledt et samarbejde, hvor boligejere kan udskifte boligens varmekilde med et tilskud. Det forudsætter dog, at arbejdet udføres af en installatør, der har gennemgået en særlig klimainstallatør-uddannelse, som Brødrene Dahl står bag.

Ordningen med den særlige uddannelse blev sidste uge kritiseret af DS Håndværk og Industri for at være med til at gøre markedet mindre gennemskueligt.

Læs mere: Undren over selvbestaltede installatør-uddannelser.

Modellen bør være konkurrenceneutral
Nu retter Tekniq ifølge Installator.dk så også kritik af samarbejdet mellem Dong og Brødrene Dahl. Installatørernes organisation er imod, at energiselskaberne gør samarbejde med bestemte grossister til et krav for, at der kan opnås tilskud til bestemte opgaver.

- Vi mener, at de her midler fra energiselskaberne - som jo kommer fra energiforbrugerne - skal forvaltes på en konkurrenceneutral måde. Og ikke som Brødrene Dahl og Dongs model, hvor man giver fortrinsret til én bestemt grossist og nogle installatører, der er på grossistens liste, siger adm. direktør i Tekniq, Niels Jørgen Hansen, til Installator.dk.

Tekniq har kontaktet Dong og Brødrene Dahl for at få dem til at overveje og omforme modellen, så den kan blive konkurrenceneutral.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.315