23948sdkhjf

Hvidt Arkitekter lukker tegnestuen

Efter mere end 60 års virke takker Hvidt Arkitekter af og lukker tegnestuen.
- Til trods for den lange historie og de mange projekter, har vi nu besluttet at takke af, da flere af vores opgaver er afsluttet og resten er blevet udskudt til slutningen af året. Tegnestuen lukker således onsdag den 5. juni, skriver ejerne af Hvidt Arkitekter, Marius Lorentzen og Henrik Hvidt, på firmaets hjemmeside og afslutter med en tak:

- Vi takker vore bygherrer og samarbejdspartnere for de mange gode år og de mange projekter, vi har skabt sammen. Ligeledes vil vi gerne takke alle de gode venner af huset samt alle vore medarbejdere og arkitektkolleger. – Det har været en god tid med mange spændende oplevelser.

Fra møbeldesign til byggeri
Hvidt Arkitekters historie går tilbage til 1940’erne, hvor Peter Hvidt og Orla Mølgaard-Nielsen tegnede en række møbler, der siden er blevet klassikere. På baggrund af de fælles projekter, grundlagde de to partnere tegnestuen Hvidt & Mølgaard-Nielsen, som i begyndelsen havde fokus på møbeldesign.

Et af de mest kendte designs fra tegnestuens første år er Ax-stolen, som i dag står udstillet på Museum of Modern Art i New York. Senere kom bl.a. Lillebæltsbroen og Vejlefjordbroen til, samt transformeringen af De Danske Sukkerfabrikkers gamle bygninger på Christianshavn til nyt hovedsæde for Danisco og ældreboligbebyggelsen Strandlund i Charlottenlund.

Henrik Hvidt og Marius Lorentzen blev henholdsvis en del af tegnestuens partnergruppe i 1980 og 2005. Virksomheden voksede støt med en række store projekter i årene fremover, bl.a. Nokia-bygningerne, Energi E2 og TV2 i Københavns Sydhavn, Energinet.dk’s hovedsæde i Fredericia, Fujitsu’s hovedsæde i Tuborg Havn og DONG energy’s domicil i Gentofte, der omfatter mere end 55.000 m2.

I 2009 blev Hvidt & Mølgaard delt i to, hvoraf den ene del fortsatte som Hvidt Arkitekter med Henrik Hvidt og Marius Lorentzen som ejere. Siden da har tegnestuen bl.a. markeret sig med Teglværksbroen i Københavns Sydhavn og en række projekter i Norge og Sverige, herunder plejehjemmet Kleppetunet i Stavanger samt boligprojektet Klyvaren i passivhus-standard i Malmø. Ydermere står tegnestuen bag flere prisbelønnede domiciler, herunder amerikanske ESRIs nye hovedsæde i Los Angeles, som både har modtaget priser fra CISCO (Amerikanske Ceilings & Interior Systems Construction Association) og AIA (American Institute of Architects).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078