23948sdkhjf

GBH vinder Marielyst Torv og Strandstrøg

I samarbejde Grontmij og ETN arkitekter har GBH Landskabsarkitekter vundet projektkonkurrencen for Marielyst Torv og Strandstrøg med et projekt, der binde badebyen sammen.
Vinderteamet, der besåter af GBH Landskabsarkitekter i samarbejde med Grontmij og ETN arkitekter, har udarbejdet et i øjenfaldende og stærkt projekt, der både kan binde badebyen sammen, og som forstærker stemningen af strand og strandferie - året rundt.

Projektet arbejder med stemningerne fra en badeby og gammeldags badehoteller, som vi drømmer om dem. Med naturlige materialer og farvevalg som emmer af det bedste fra strand og natur og feriestemning. Samtidig skaber det også masser af plads og muligheder for, at byen kan være det festlige og levende sted, Marielyst er kendt som. Det er planen, at anlægsarbejdet skal begynde i november 2013, når projektet er tegnet færdigt.

Projektet realiseres i samarbejde med Realdania, som under fokusområdet Kvalitet i kysternes turistbyer i kampagnen Stedet Tæller. Realdania støtter projektet med 5,7 mio. kr. Guldborgsund Kommune står i al væsentlighed for resten af finansieringen.

- Vinderforslagets ide til at lægge et egetræsgulv på torvet og de hvide stakitter er rigtig stærk. Disse elementer giver plads til, at Marielyst kan være et festligt og levende sted i en fysisk ramme af høj kvalitet. Det er stedet, der tæller. Og her i Marielyst vil stedet blive noget helt særligt, siger projektleder i Realdania, Karen Skou.

Guldborgsund Kommune inviterer til offentliggørelse af projekterne, og informationsmøde vedr. projektet for Torvet og Strandstrøget mandag d. 24. juni, på Højskolen i Marielyst. Her vil projektet blive vist og gennemgået, ligesom der vil være mulighed for at se de øvrige forslag og stille spørgsmål mv.

Om projektet
Formålet med projektet på Torvet og Strandstrøget er en byrumsomdannelse, der skaber større kvalitet i oplevelsen af de fysiske byrum, og en indretning der tydeliggør stedets tilknytning og sammenhæng med stranden lige neden for. Omdannelsen skal medvirke til opfyldelsen af delmål som sæsonforlængelse og ”en sjov og sund” ferie samt styrke konkurrencepositionen i forhold til kvalitetsbevidste kundegrupper. Det vil sige, at torvet og Strandstrøget skal indrettes med faciliteter, der understøtter aktiviteter og events i høj- og skuldersæson, rum og faciliteter, der understøtter ophold og leg i byrummet, og give et positivt indtryk alene ved sin fysiske fremtoning. Projektet på torvet er første del af realiseringen af Marielyst Helhedsplan.

Samlet økonomi for projektet er alt inklusiv 26 mio. kr. De fordeles med 18 mio. kr. til anlæg af torvet og 6 mio. kr. til anlæg af Strandstrøget.

De fem teams der har deltaget i projektkonkurrencen er:
• Arkitekt Kristine Jensens tegnestue i samarbejde med Norconsult, Ecosistema og Vand og Landskab.
• GHB Landskabsarkitekter i samarbejder med Grontmij og ETN arkitekter.
• JaJa architects i samarbejde med karres en brands og Niras.
• Kragh & Berglund Landskabsarkitekter i samarbejde med MLRP arkitekter og Dines Jørgensen og Co. Rådgivende Ingeniører.
• Sweco Architects i samarbejde med Lemming og Eriksen Rådgivende ingeniører.

Tidsplan:
Der påbegyndes projektering hurtigst muligt; og denne løber hen over sommeren og efteråret.
Anlægsfasen opstartes i november 2013 for torvet, og forventes afsluttet forår 2014.
Strandstrøget anlægges et år senere med opstart i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187