23948sdkhjf

Nu er der Livsrum i Næstved

Ro, lys og grønne gårdhaver præger den nye kræftrådgivning i Næstved. Huset er det første af i alt syv nye kræftrådgivninger, som Kræftens Bekæmpelse bygger sammen med Realdania i projekt Livsrum.
D. 7. juni blev den nye kræftrådgivning i Næstved indviet. Det hvide og meget anderledes hus på Ringstedgade 71 lige ved Næstved Sygehus har allerede tiltrukket mange nysgerrige blikke, og flere har kigget ind for at se, hvad det er for et hus.

- Vi har tilbudt rådgivning i 15 år i Næstved, men det er der ikke mange, der er klar over. Med vores nye hus er vi blevet synlige, og vi er også blevet mere tilgængelige, idet vi er flyttet helt tæt på sygehuset. Der er ikke noget næsten ved vores nye hus. Hver en detalje gennemtænkt, og huset giver os mulighed for i trygge og hjemlige omgivelser at tilbyde en lang række aktiviteter, fortæller Annette Rasmussen, leder af Kræftrådgivningen i Næstved.

Byggeriet blev sidste år bundet af et team med entreprenørfirmaet Hoffmann i samarbejde med Effekt og Lyngkilde.

Læs mere: Hoffmann vinder entreprise i Næstved.

Den nye kræftrådgivning i Næstved består af syv sammenhængende huse, med en varierende taghøjde. Stemningen i huset er inviterende, og selvom man befinder sig lige op og ned ad hospitalet, minder intet i huset om et hospital.

Brugerne af huset skal være med til at bestemme, hvilke aktiviteter kræftrådgivningen skal tilbyde. Man kan altid komme direkte ind fra gaden og få en snak med en rådgiver, men derudover kan aktiviteter være alt fra motion, yoga og mindfulness til malerværksted, gruppesamtaler, foredrag og netværksaftener.

Første at syv Livsrum
Kræftens Bekæmpelse og Realdania bygger syv nye kræftrådgivninger i Næstved, Aalborg, Herning, Vejle, Odense, Roskilde og Herlev. Projektet kaldes Livsrum. Seks ud af syv byggerier er nu i gang. Rådgivningen i Næstved holder indvielse d. 7. juni 2013. Til oktober indvies rådgivningerne i Vejle og Aalborg. Kun Herlev mangler stadig at finde en egnet placering.

Realdania støtter projektet med 50 mio. kr. Støtten fra Realdania giver mulighed for at bygge huse af høj kvalitet, der giver kræftramte de bedst mulige rammer til at komme sig i. De penge, som Kræftens Bekæmpelse investerer i de nye kræftrådgivninger, kommer bl.a. ved salg af nogle af de nuværende rådgivninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078