23948sdkhjf

Ja til 600 boliger i en af Fingerplanens gamle grønne kiler

De første punkt-, række- og længehuse er på vej

Nu er der givet grønt lys til et bolig- og naturprojekt kaldet Gartnerhaven i randen af en af fingerplanens grønne kiler - Hvidovres Kommunalbestyrelse vedtog tirsdag en ny lokalplan for området.

- Vi er rigtig glade for, at Hvidovres Kommunalbestyrelse har givet grønt lys for Gartnerhaven, som både vil skabe 600 nye boliger til byen og samtidig sikre Hvidovres borgere mere natur, siger Torben Juul, der er designdirektør og partner i KHR Architecture, i en pressemeddelelse.

I alt vil der på byggefeltet blive opført 224 svanemærkede boliger med udeareal i form af altan eller terrasse, og punkthusene får grønne sedumtage. Ifølge Torben Juul arbejdes der med tre forskellige bygningstypologier og forskydninger af de enkelte huse samt tilbagetrækninger i facaden for at skabe et mere dynamisk udtryk.

Kommunen får naturområdet

- De cirka 360.000 kvm grundareal, svarende til cirka 50 fodboldbaner, har før været brugt til landbrug og gartneri, hvilket har givet navn til projektet, forklarer KHR Architectures byplanekspert Elisabeth Jeppesen, der har været ansvarlig for byudviklingsprocessen som konsulent for Sweco.

- Inden for hele området må kun 100.000 kvm anvendes til boliger. Det vil sige, at størstedelen af det store byudviklingsområde omlægges til et naturområde som alle kan få glæde af, uddyber hun.

Hvad skal bygges i Gartnerhaven i Hvidovre?

Der er i alt tre byggefelter i Gartnerhaven, som alle er udlagt til boligbyggeri af i alt cirka 600 boliger.

KHR Architecture er arkitektrådgiver på byggeriet i byggefelt IIb med 32 rækkehuse og 192 lejligheder fordelt på tre overordnede bygningstypologier, der alle er i tre etager: Punkthuse, rækkehuse og længehuse.

Punkthusene er bygget op omkring et centralt placeret fordelingsareal og har grønne sedumtage.

De 32 rækkehusene har terrasser mod syd/sydvest og klassiske saddeltage med mørk skifferbelægning, mens længehusene har et mere moderne, asymmetrisk saddeltag.

Både punkthuse og længehuse rummer lejligheder i ét plan af varierende størrelse. Læs mere om projektet her.

Kilde: KHR Architecture

Helhedsplanen for Gartnerhaven og lokalplanen er lavet i et samarbejde mellem Stender, Plushusene og Core Bolig X.

Ud over det omfattende helheds- og lokalplansarbejde har KHR Architecture for Core Bolig X skitseret et 18.000 kvm stort boligprojekt på ét af områdets fire byggefelter.

- Fingerplanen blev revideret i 2019, og det har åbnet op for, at man her kan bygge i randen af den grønne kile, hvis man samtidig løfter kvaliteten af områdets natur. På den måde sikrer man ikke bare 600 nye boliger, men skaber også et naturområde, der kommer hele lokalmiljøet til gavn, forklarer Elisabeth Jeppesen

- Aftalen er, at udviklerne står for at anlægge naturområdet for derefter at overdrage naturområdet kvit og frit til Hvidovre Kommune, forklarer Elisabeth Jeppesen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094