23948sdkhjf

Platform.as' ejere: Altan-konkurs påvirker os "på ingen måde"

Ekstern gennemgang af Platform.as' regnskab skal mane bekymringer hos kunder, leverandører og medarbejdere i jorden

Tirsdag gik den store altanvirksomhed Altan.dk konkurs

Det udfordrede selskab deler ejere med Platform.as, nemlig Casper Gorm Knudsen og Ulrik Hundrup-Knudsen, og derfor er det oplagt at spørge sig selv, om konkursen får en betydning for virksomheden, der leverer arbejdsplatforme til landets byggepladser.

Spørger man platformfirmaets topchefer, så maner de usikkerhed om mulige problematiske sammenhænge i jorden. 

De to virksomheder har altid fungeret som to selvstændige virksomheder, lyder det primære argument.

- Platform.as’ og Altan.dk's økonomier, forretningsmodeller og strategier har altid været fuldstændig adskilte. Det betyder, at Altan.dk's konkurs på ingen måde påvirker Platform.as. Det vil jeg gerne sætte en tyk streg under, siger adm. direktør for og medejer af Platform.as, Casper Gorm Knudsen, i en pressemeddelelse.

Har mistet en god kunde

Han lægger dog ikke skjul på, at de to virksomheder har udnyttet synergier, herunder nogle af de samme leverandører.

- Og Altan.dk har lejet arbejdsplatforme og købt ydelser hos Platform.as. Alt andet ville være mærkværdigt, udtaler direktøren og fortsætter:

Kort om Platform.as

Firmaet, som siden blev omdøbt til Platform.as, blev etableret i 2008, hvor de to brødre Ulrik og Casper Gorm Knudsen købte 10 arbejdsplatforme. Først med navnet Knudsen Platforme A/S og siden Arbejdsplatform.as.

Platform.as blev det officielle navn i foråret 2009. Ved indgangen til regnskabsåret 2013/2014 fusionerede selskabet med sit holdingselskab Knudsen Udlejning A/S med Platform.as som det fortsættende selskab

I starten var det primært stilladser, der blev anvendt til facadearbejde, men det har ændret sig, så udlejningsvirksomheden i dag omfatter teleskoplæssere, minilæssere samt skræddersyede person- og materialehejs og lignende, der ligger i forlængelse af det arbejde, der finder sted på platformene.

Platform.as udlejer i dag over 350 arbejdsplatforme og beskæftiger omkring 60 medarbejdere.

- Men lige nu har vi flere indlejede arbejdsplatforme, end vi har udlejede maskiner til Altan.dk. Så selv om Platform.as har mistet en god kunde, kan vi hurtigt tilpasse virksomheden til den nye situation.

Uafhængig gennemgang af regnskabet

I forbindelse med Altan.dk's konkurs har Platform.as taget initiativ til at få gennemført en uafhængig gennemgang af virksomhedens regnskab.

- Vi har fået en ekstern konsulent med et indgående kendskab til Platform.as’ økonomi til at gennemgå regnskaberne grundigt. Den ekstraordinære gennemgang er sket, fordi det er mig magtpålæggende at sikre og fortælle offentligheden, at Platform.as i dag står lige så stærk og robust, som virksomheden gjorde i går, siger Casper Gorm Knudsen.

Hermed vil man adressere eventuelle bekymringer og forsikre alle involverede parter – herunder kunder, leverandører og medarbejdere – om virksomhedens robusthed, lyder det også.

Resultatet af denne gennemgang var ifølge Platform.as, at selskabets økonomi er sund og stabil, samt at de to virksomheder har håndteret deres økonomi og udfordringer uafhængigt af hinanden.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157