23948sdkhjf

Stor vækst hos Kemp & Lauritzen

Både omsætning og indtjening er steget mere end 20 procent i et begivenhedsrigt 2012, hvor koncernen blev udvidet væsentligt med opløbet af Glenco.
En omsætning på 2,24 mia. kr. og et plus på 32,5 mio. kr. efter skat blev facit hos Kemp & Lauritzen i regnskabsåret 2012.

Sammenlignet med 2011 er der tale om en vækst i omsætningen på næsten 20 procent, hvoraf 4 procent er organisk vækst, mens resten kan tilskrives opkøbet af ventilationsvirksomheden Glenco, som indgik i regnskabet for anden halvdel af året.

I årsrapporten betegner ledelsen resultatet som tilfredsstillende, men fremhæver samtidig at de vanskelige markedsvilkår med lave priser sætter indtjeningen under pres. Således må Kemp & Lauritzen for andet år i træk tage til takke med en overskudsgrad på 2,1 procent.

I 2013 forventer Kemp & Lauritzen en vækst i omsætningen på niveau med tidligere år. Overkapaciteten i markedet vil fortsat begrænse indtjeningsmulighederne, men løbende tilpasninger af omkostningerne og styrkelse af de interne kompetencer vil samtidig styrke konkurrenceevnen.

- Det forventes, at væksten i omsætningen vil være på niveau med tidligere år, ligesom fortsat stærk priskonkurrence sammen med stor volabilitet vil skabe pres på koncernens indtjening. Koncernens nuværende størrelse tillader, at der investeres i interne effektiviseringer, der vil reducere de samlede omkostninger og dermed også bidrage til en forbedret indtjening. På den baggrund forventes der i 2013 et resultat, der er bedre end i 2012, skriver Kemp & Lauritzen i årsrapporten, hvor det understreges, at der fortsat er fokus på muligheder for opkøb, som kan styrke den strategiske position på markedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096