23948sdkhjf

Løsning til 350 millioner skal sikre storbymiljøet

G.S.V. Materieludlejning leverer kontormoduler fra ”Den Grønne Linie” til et kolossalt miljøsikringsprojekt i Valby/Hvidovre.
Klimaforandringerne betyder stadig voldsommere regnskyl i Danmark, og det betyder ud over oversvømmelser en stor belastning for grundvandet og lokalmiljøet i øvrigt.

I en driftig storby stilles særlige udfordringer til vandafledningsløsninger og miljøsikring vedrørende effektivitet og langsigtet funktionsdygtighed, når beboerne og det pulserende byliv ikke må generes nævneværdigt.

Bygherren HOFOR har denne sommer igangsat det 3-årige tunnelprojekt ”Damhusledningen”, som kommer til at koste godt 350 millioner kroner.

Projektet udføres i samarbejde med Aarsleff-Østergaard, og skal reducere kloakoverløbene i Damhusåen og Kalveboderne, forbedre badevandskvaliteten på Valby Strand, samt beskytte området mod oversvømmelser ved skybrud.

Blandt flere alternativer valgte HOFOR en bassinløsning med tunnelering, som giver god miljøbeskyttelse og øget sikring mod skybrud, under maksimal hensyntagen til naboerne og Vigerslevparkens beplantning og brugere.

- Dette bliver nok vores hidtil største tunnelopgave. Ledningen kommer til at løbe over 3,4 kilometer, med en tunneldiameter på 3 meter og en gennemsnitlig dybde under terrænet på 15 meter. Teknisk set er vi på hjemmebane, men den snævre tidsramme bliver en udfordring beregningsmæssigt, idet kalklagene kan betyde store variationer i boretid. Vandafledning er traditionelt dyrt og giver store gener i byerne, men den valgte løsningsmodel er optimal og meget skånsom, og er da også en niche, som vi er ved at bygge op, og som vi ser i stærk vækst herhjemme, udtaler projektleder Rasmus Nielsen fra Aarsleff-Østergaard.

Energirigtige skurvognsmoduler
Aarsleff-koncernen har valgt G.S.V. Materieludlejning som leverandør af skurvogne. Salgskonsulent Birger Sander Sørensen fra G.S.V. fortæller, at valget ikke mindst materiellets energimæssige egenskaber. Skurvognene er fra ”Den Grønne Linie”, og er udstyret med ’Digi Heat 8’-varmestyring og natsænkning.

- I dag sætter man større fokus på skurenes energioptimering, og der er lagt mange ressourcer i produktudviklingen. Med udgangspunkt i, at skurene fra Moelven er ca. 40 % bedre isoleret end ’AT 775’s krav, er man gået videre og har forsynet skurene med energivinduer, natsænkning, og nærvær-sensor på belysningen. Samlet betyder disse tiltag for de senest indkøbte Moelven-skure, at de ligger på et 35 % lavere energiforbrug end de gældende krav, fortæller Birger Sander Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109