23948sdkhjf

Kvartet skal designe 19.000 kvm skole og ankerpunkt

Levantkaj Vest Skole i Københavns Nordhavn indvies efter planen i 2032

Et team bestående af Henning Larsen, BBP, Things Brandt Landskab og Rambøll har vundet udbuddet om at designe Levantkaj Vest Skole, en 5-sporet basisskole, specialskole, kultur- og læringscenter, idrætshal og fritidsordning samt klubtilbud.

Med sine 19.000 kvm bliver skolebyggeriet i Nordhavn i København den daglige ramme for læring og et ankerpunkt i den kommende bydel. 

Børn og voksne skal dog væbne sig med tålmodighed. Levantkaj Vest Skole forventes først at kunne indvies 2032.

Levantkaj Vest Skole

Hvad: 5-sporet basisskole, specialskole, kultur- og læringscenter, idrætshal og fritidsordning samt klubtilbud

Hvor: Nordhavn, København, Danmark

Hvornår: 2023-2032

Størrelse: 19.000 kvm

Bygherre: Byggeri København

Arkitekt: Henning Larsen

Landskab: Thing Brandt Landskab

Ingeniør: Rambøll

Kilde: Rambøll

Fra folkene bag projektet peger man på, at samtænkning af klimatekniske løsninger, læringsmiljøer og sociale funktioner er grundlag for den nye skole.

Blik for fremtidens krav

Projektet skal inspirere til at gentænke skolens arealer, og skal understøtte flere funktioner end blot et læringsmiljø. Med arkitekturen vil man både omfatte fritidsliv, fællesskaber og berige byen. Nye idrætsfaciliteter på vand og på land, ude og inde skal bidrage til en aktiv bydel hele året rundt.

Med en tidshorisont på 10 år skal byggeriet i henhold til bygningsreglementets forventede krav holde sig under 9 kg CO2/kvm/år.

- På Levantkaj Vest Skole kommer vi til at arbejde med en holistisk livscyklustilgang, hvor vi ser bredt på såvel materialernes CO2-udledning, anlægsomkostningerne og løsningens robusthed i forhold til drift og vedligehold, men også de funktionelle kvaliteter, siger Brigitte Jarberg, Senior Director Buildings Large Projects, Rambøll, i pressemeddelelsen.

For at gøre skolebyggeriet til et godt sted for den levende by, vil man skabe plads til bynær natur og biodiversitet – både vertikalt og horisontalt.

Henning Larsen og Rambøll har påbegyndt arbejdet med Levantkaj Vest Skole i samarbejde med Byggeri København.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094