23948sdkhjf

Asfaltchef stopper efter 23 år: Afløseren fundet hos ATP

Afløseren Jan Johansen har senest arbejdet med ejendomme og udvikling i ATP

Efter 40 år i asfaltbranchen, heraf 23 år som adm. direktør for Colas Danmark, har 64-årige Hans Oluf Krog valgt at gå på pension.

Hans efterfølger er Jan Johansen, der senest har været direktør for Property & Development i ATP Ejendomme. Han tiltræder hos asfaltentreprenøren den 1. oktober 2023.

Jan Johansen skal stå i spidsen for asfaltfirmaets aktiviteter og cirka 500 medarbejdere i Danmark.

- Jeg kan bringe min viden og erfaring i spil og kigge bredere på mulighederne for hoved- og totalentrepriser og være med til at implementere og eksekvere den nye strategi sammen med Colas’ medarbejdere, siger Jan Johansen i en pressemeddelelse:

- Jeg kommer fra en virksomhed, hvor omdrejningspunktet er produktion og mennesker – ligesom i asfaltbranchen.

Jan Johansen, 50, er akademiingeniør fra DTU, master i business administration fra CBS og har desuden gennemført CBS’ bestyrelsesuddannelse. Hans karriere begyndte i Højgaard & Schultz (MT Højgaard), og han har gennem årene bestridt flere stillinger i entreprenørbranchen, blandt andet som direktør i CG Jensen.

En grand old man takker af

Hans Oluf Krog blev ansat i 1983 og har stået i spidsen for Colas Danmark Gruppen siden 2000. Han har desuden haft flere bestyrelsesposter i løbet af sin karriere, herunder i en årrække som formand for Asfaltindustriens bestyrelse.

- Jeg er taknemmelig over den tillid, Colas’ dygtige og engagerede medarbejdere har vist Colas og mig gennem årene, og det ekstraordinære engagement og teamwork, medarbejderne leverer på alle fronter, siger Hans Oluf Krog blandt andet om sit virke og direktørskiftet.

Colas Danmark indgår i den internationale markedsleder inden for transportinfrastruktur, Colas Gruppen, med 58.000 medarbejdere, som udvikler, bygger og vedligeholder veje, jernbaner og anden infrastruktur over hele verden.

Colas Danmark A/S har  asfaltfabrikker og afdelinger fordelt over Danmark. Moderselskabet er franskejet med hovedsæde i Paris.

Kamp mod underskud 

Der bliver noget at arbejde med for den nye direktør. 

Bundlinjen i Colas Dammark lød i 2022 på minus 10,5 mio. kr. efter skat - mere end en tredobling i forhold til året før, hvor bundlinjen var rød med godt 3 mio. kr. Driftsresultatet for 2022 lyder på minus 15,6 mio. kr. mod minus 9,7 mio. kr. i 2021.

Om årsagen til det negative resultat skriver ledelsen i årsrapporten:

"2022 blev i lighed med tidligere år præget af stærk priskonkurrence på asfaltmarkedet samt meget volatile priser på energi- og råvareomkostninger."

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094