23948sdkhjf

Vinderprojekt for fjordpark afsløres

Onsdag d. 12. juni kl. 13 løftes sløret for den visionære plan for omdannelsen af området ved og omkring Friluftsbadet i Aalborg.
To rådmænd, 500 børn samt dykkere, kajak-sejlere og vinterbadere er med til at markere offentliggørelsen af det vinderprojekt, som er finalen på arkitektkonkurrencen for omdannelsen af Friluftsbadet i Aalborg og de omkringliggende arealer.

Aalborg Kommune har sammen med Lokale og Anlægsfonden udskrevet en arkitektkonkurrence for omdannelsen området, hvor op mod 80.000 mennesker årligt bruger Friluftsbadet.

- Området er i dag præget af manglende sammenhæng og meget nedslidte og grimme bygninger. Det meste af området stammer jo fra krigens tid og er opstået mere eller mindre tilfældigt. Vinderprojektet kommer til at gøre det langt mere attraktivt at bruge området for både foreningerne, hundelufteren, familien der vil bade i fred og ro, de vilde unge der vil springe fra 10 meter vippen og eksperimentere med nye aktivitetsmuligheder i tilknytning til vand samt alle de andre brugere af området, siger Anne-Dorte Krog rådmand i Skole- og Kulturforvaltningen.

'Vinderprojektet er helt suverænt'
Tre arkitektteams - ADEPT Aps, LIW planning og POLYFORM arkitekter Aps - blev udvalgt blandt 22 til at deltage i arkitektkonkurrencen. De tre teams har brugt de seneste måneder til at analysere området og komme med visionære bud på, hvordan man kan gøre området endnu mere attraktivt.

Læs mere: Tre teams i konkurrence om fjordpark .

Onsdag den 12. juni kl. 13 offentliggøres vinderen af projektet. Vinderteamet gennemgår sammen med fagdommer David Bülow fra Primus arkitekter hele projektet.

- Det har været en svær beslutning. Det var tre rigtig gode forslag vi i dommerkomiteen skulle tage stilling til. Vinderprojektet er helt suverænt i forhold til både at bevare stedets lidt rå og upolerede karakter og samtidig bringe nye elementer ind. Som noget helt unikt er der i forslaget et spektakulært hus, der kommer til at summe af liv store dele af året. Huset kombinerer med sin helt specielle arkitektur både organiserede og uorganiserede aktiviteter, siger Thomas Kastrup-Larsen, rådmand i forvaltningen for Sundhed- og Bæredygtig Udvikling, frem mod dagen afsløring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094