23948sdkhjf

Historisk spadestik i Aarhus Ø.

”Havnehusene” med 262 boliger går nu i gang. For totalentreprenøren, Dansk Boligbyg, er projektet til 170 mio. kr. det største enkeltprojekt nogensinde.
Første spadestik blev taget i strålende juni-sol af borgmester, rådmand og bygherre-formand. For borgmester Jacob Bundsgaard var første spadestik et ”historisk øjeblik”, der vil række mange år ud i fremtiden.

Han glædede sig over, at visionerne og kvaliteterne i ”Havnehusene” vil danne rammen om mange menneskers liv, og bidrage positivt til mangfoldigheden af boligtilbud i landets næststørste by.

”Havnehusene” med 262 almene boliger betegnes som et af de mest spændende boligprojekter i Aarhus nogensinde. Boligerne er fordelt med 83 boliger til familier og 50+ generationen, samt 179 ungdomsbolig enheder. Det samlede boligareal er godt 12.000 m2, hvortil kommer drivhuse oppe på tagene samt P-kælder under byggeriet. Byggeriets samlede areal er næsten 13.000 m2, hvortil kommer drivhuse på fem af projektets tage og arealet til P-kælder.

Projektet adskiller sig fra hidtidige almene byggerier på flere områder: Byggeriet udformes som en ”by i byen” med udsigt over Århus havn fra alle lejligheder og fra grønne arealer med drivhuse på tagene, ligesom byggeriet opfylder ”fremtidens energikrav” - både i 2020 og 2025. Kravene i 2025 er et byggeri med en energineutral såkaldt 0-løsning, og opfyldelsen af dette kræver anlæg af godt 1.300 m2 solpaneler på taget.

”Havnehusene” opføres af totalentreprenøren Dansk Boligbyg a/s i samarbejde med arkitekterne Luplau & Poulsen og Adept samt ingeniørfirmaet Niras. Projektet afleveres til bygherren, Brabrand Boligforening i 2015, og betragtes allerede som et bidrag til Århus som ”Europæisk Kulturby 2017”.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109