23948sdkhjf

Stor forsinkelse af skolerenovering

Renoveringen af Valdemarskolen i Esbjerg kan blive forsinket i op til et halvt år på grund af fund af bly i malingen på skolen.
Årsagen til den store forsinkelse af renoveringen af Valdemarskolen er, at der under nedbrydningsarbejderne er fundet bly i den maling, som har været anvendt på væggene.

- Bly har tidligere været anvendt i rigtig mange byggematerialer heriblandt maling. Da vi gik i gang med nedbrydningsarbejdet, havde vi derfor også en klar mistanke om, at der kunne være bly i skolens maling eller andre materialer. Vi har derfor iværksat en grundig screening, og Rapporten fra Dansk Bygningsanalyse viser, at grænseværdien for blyindholdet i malingen på alle vægge samt i gulvklinkerne, overskrider grænseværdien. Dermed skal nedbrydningsarbejdet foregå under meget mere kontrollerede forhold, og det koster tid, fastslår Ejendomschef Carsten Schlein.

Renoveringen af skolen var oprindelig planlagt til at være afsluttet i det tidlige forår 2014. Arbejdet ventes nu færdiggjort, når skoleåret 2014/2015 er gået i gang.

Omkostningerne stadig ukendte
Hele Valdemarskolens blok B skal nu forsegles, inden væggene kan slibes ned og klinkerne brydes op. Alle steder, hvor der skal slibes maling af, skal der være konstant undertryk, så luften kan filtreres og ikke kommer ud i omkringliggende områder.

- Det er selvfølgelig beklageligt at renoveringen af Valdemarskolen bliver forsinket, omvendt skal renoveringen gennemføres på forsvarlig vis, så hverken miljøet eller håndværkerne påvirkes af de farlige materialer. Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvad den mere omfattende renovering af skolen kommer til at koste. I løbet af sommerferien skal vi have Dansk Bygningsanalyse til også at screene blok F og A , og så får vi et mere tydeligt billede af, hvor dyrt hele renoveringsprojektet bliver. Vi må dog forvente, at der også findes forekomster af bly her, og det vil medføre tilsvarende forsinkelser som i blok B, siger Freddie Madsen, der er formand for Teknik & Forsyningsudvalget.

Bly udgør sjældent et egentligt indeklimaproblem, idet blyet er indkapslet i malingen eller de andre materialer, den indgår i. Blypartiklerne bliver først et problem under renovering og nedrivning af bygninger. De frigives for eksempel, når håndværkerne sliber malingen ned og derfor vil de udførende håndværkere blive udstyret med det nødvendige sikkerhedsudstyr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114