23948sdkhjf

Nye haller i Hammel, Hadsten og Søften

Halbyggeri ved Vestjysk Bank Arena i Hadsten, Præstemarkhallen i Søften og ved Hammel Idrætscenter får 42 mio. kr. Det har byrådet i Favrskov Kommune besluttet.
Pengene, der bliver en del af budget 2014-17, betyder, at det fra næste år bliver muligt at bygge haller ved Vestjysk Bank Arena i Hadsten, Præstemarkhallen i Søften og ved Hammel Idrætscenter.

Ved at sætte penge af til nye halbyggerier udnytter byrådet den mulighed, som regeringen har givet kommunerne for at øge investeringerne i anlæg og på den måde sætte skub i lokale bygge- og anlægsprojekter.

Det er forventningen, at de nye haller kan tages i brug i 2015.

Frivilligt engagement og finansiering
Frivillige kræfter i Hadsten, Søften og Hammel har allerede investeret en del tid og penge i de tre nævnte halprojekter. Og realiseringen af tre nye haller vil fortsat kræve et lokalt engagement.

- Aftalen baserer sig på, at de mange gode frivillige kræfter skal involvere sig lokalt i hallerne. Både i planlægningen og i medfinansieringen. Det er simpelthen nødvendigt for at få det til at hænge sammen, forklarer Nils Borring.

Hallen i Hammel får 8 mio. kr., mens hallerne i Hadsten og Søften får hver 17 mio. kr. – heraf en bonusordning på to mio. kr., hvis halprojekterne i Hadsten og Søften resulterer i forpagtningsaftaler for de to nye anlæg.

De lokale foreninger skal selv bidrage med fire mio. kr. til halbyggeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094