23948sdkhjf

Dansk Byggeri Sydjylland: Vejle-borgmester på rette spor

Det er fornuftigt at afskaffe dækningsafgiften i Vejle Kommune, men i stedet for en skattestigning bør borgmesteren finansiere tiltaget gennem flere udliciteringer, mener Dansk Byggeri Sydjylland.
Når det gælder idéen om at afskaffe dækningsafgiften, som er en skat på erhvervsejendomme, så har Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V), fat i den lange ende, mener Dansk Byggeri Sydjylland. Men i stedet for en skattestigning på én procent, bør borgmesteren finansiere afskaffelsen gennem øget udlicitering, effektivisering og færre serviceudgifter.

- Dækningsafgiften er et godt parameter for kommunernes erhvervsvenlighed, og ved at afskaffe skatten på erhvervsejendomme bliver det straks mere attraktivt for virksomheder at slå sig ned i Vejle Kommune, og derfor er afskaffelsen en god idé. Men at finansiere tiltaget gennem en skattestigning er knap så fornuftigt, for på den måde tager man bare penge fra den ene kasse og lægger over i den anden, siger formanden for Dansk Byggeri Sydjylland, Michael Mathiesen.

Send opgaverne i udbud
Han peger på, at Vejle Kommune alene kan hente 13 millioner hvert år, hvis de udliciterede alt på vej- og parkområdet.

- Der er selvfølgelig langt fra de 13 millioner og op til de knap 100 millioner kroner, som dækningsafgiften giver til kommunekassen hvert år, men der er mange andre områder, hvor man kan hente penge ved at sende opgaver i udbud. Og det mener jeg, er en mere fornuftig måde at føre borgmesterens idé ud i livet på, siger Michael Mathiesen.

Erhvervslivets dækningsafgift i Vejle Kommune er lige nu på 8,5 promille, hvilket er blandt de højeste i Jylland.

- Vejle er kun overgået af Fredericia og Kolding Kommune, så konsekvensen er selvfølgelig, at virksomheder vælger at slå sig ned i kommuner uden afgift på erhvervsejendomme i stedet for Vejle. Og derfor bør kommunen virkelig overveje at tage borgmesterens forslag op til overvejelse, så der kan komme handling bag den positive idé, siger Michael Mathiesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093