23948sdkhjf

Ørestad Syd indvier første p-hus

Endnu et skridt i udviklingen af Ørestad Syd er taget. Nu får beboere, medarbejdere og gæster i området nemlig deres eget topmoderne og miljørigtige p-hus med plads til 690 biler.
Et intelligent system, der leder bilisten til den nærmeste, ledige p-plads, CO2-reducerende LED-lys og naturlig udluftning via husets perforerede facade. Ørestad Syds første p-hus er konstrueret ud fra høje klimastandarder, og om få dage kan de første biler begynde at rulle ind i det nye p-hus på Robert Jacobsens Vej.

Det bliver indviet fredag den 14. juni klokken 14, og ved indvielsen vil der være taler af administrerende direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen og Bendy Zimmerman Pedersen, divisionschef i CG Jensen, som har bygget p-huset.

P-huset er det fjerde i Ørestad, og er bygget med erfaringer fra de andre p-huse og ud fra de samme principper om bæredygtighed og minimering af spildkørsel. Det ligger på Robert Jacobsens Vej 71, ikke langt fra Vestamager Metrostation og lige mellem Stævnen og det nye Robert Jacobsen Kollegium.

Bilerne væk fra gaden
Et af de primære formål med at bygge parkeringsanlæg i Ørestad er, at bilerne ikke skal fylde i gaderne, så byens rum kan bruges til andet end rækker af parkeringspladser.

- Vi tror på, at det er en rigtig strategi, at bilerne i høj grad skal væk fra gaderne og ind i parkeringsanlæggene. Det giver plads og muligheder for at skabe attraktive kvarterer og et godt byliv. By & Havn bygger Ørestads parkeringshuse i takt med, at kvartererne udvikler sig, så det er et rigtig godt tegn på, at Ørestad Syd er nået langt i sin udvikling, at dette top moderne parkeringshus nu står klar til indvielse, siger administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

Lars Weiss, teknik- og miljøordfører (S) samt bestyrelsesmedlem i By & Havn, er også glad for, at Ørestad Syd har fået sit første p-hus. Han understreger, at Ørestads sammensætning skaber en stor fleksibilitet i forhold til p-pladserne.

- I Ørestad kan man i høj grad drage nytte af, at vi har at gøre med en blandet by med både boliger og erhverv, hvor medarbejderne i bydelen kan bruge p-pladserne i løbet af dagen, mens beboerne kan bruge dem om aftenen og natten. Ved at brugerne på den måde deles om p-pladserne, opnår vi en samfundsøkonomisk gevinst og undgår tomme p-pladser, siger han.

Miljørigtigt parkeringshus
P-huset på Robert Jacobsens Vej er konstrueret ud fra høje klimastandarder samtidig med, at man har prioriteret at give bilisterne en god parkeringsoplevelse.

Husets perforerede facade viser på afstand et motiv af biler, men ud over at signalere husets funktion, så skaber perforeringen også en naturlig udluftning, som betyder, at den elektriske udluftning kun skal tages i brug ganske få dage om året. Og på trods af facadens huller beskytter den effektivt de parkerede biler mod vind og vejr og holder sne og regn ude.

Hele p-huset bliver oplyst af LED-lys, som udover at være CO2-reducerende, er særligt tryghedsskabende, fordi det minder om dagslys og ikke efterlader nogen mørke kroge.

P-huset har et intelligent system, der registrerer, hvor der er ledige p-pladser. Det giver bilisterne et hurtigt overblik over, hvor de skal køre hen for at finde en plads. Sammen med p-husets logiske indretning betyder systemet, at bilisterne ikke skal køre ret meget for at finde en ledig p-plads – og dermed bruger mindre brændstof.

Derudover har man givet asfalten i p-huset en ruhed, som minimerer støj fra dækkene og er mere skridsikker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11