23948sdkhjf

Nye byggeplaner i Carlsberg Byen

Edlund Ejendomme A/S har overtaget den tidligere direktørbolig, Faxehus, for 53 mio. kr. Ejendommen skal nu restaureres, og samtidig bygges der yderligere på grunden.
Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S har indgået en aftale med Edlund Ejendomme A/S om salg af den tidligere direktørbolig Faxehus for 53 millioner kroner.

Ejendommen ligger på en ca. 8000 kvadratmeter stor grund på Gamle Carlsberg Vej i Carlsberg Byens nordvestlige hjørne ud til Banevolden og det mere end 100 år gamle villakvarter.

Edlund Ejendomme har de seneste 20 år købt og istandsat flere af de store markante villaer i Søndermarkskvarteret. Købet af Faxehus er et led i denne strategi. Ejendommen er placeret på en af de højeste grunde i bykvarteret med udsigt over Carlsbergs historiske bygninger og lige over for Husbryggeriet Jacobsen og Visit Carlsberg.

- Faxehus ligger i et levende bykvarter i hjertet af København. Ejendommen er nabo til Carlsbergs mange virksomheder, som tiltrækker mere end 100.000 besøgende hvert år. Lige uden for døren ligger Husbryggeriet Jacobsen, og i resten af bykvarteret kan man benytte sig af de mange midlertidige aktiviteter med restauranter, cafeer og andre kulturelle tilbud, siger Morten G. Fossum, direktør i udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Første virksomhedsdomicil
Efter sommerferien tages første spadestik til opførelsen af et byggeri, som primært skal huse Professionshøjskolen UCC. Dette byggeri vil dog også huse detailvirksomheder, boliger og mindre servicevirksomheder. Men Edlund Ejendommes byggeri på Gamle Carlsberg Vej vil blive det første nye selvstændige virksomhedsdomicil i Carlsberg Byen.

- Den nye virksomhed flytter ind i et levende bykvarter i hjertet af København. Den bliver nabo til Carlsbergs mange virksomheder, som tiltrækker mere end 100.000 besøgende hvert år. Lige uden for døren ligger Husbryggeriet Jacobsen, og i resten af bykvarteret kan man benytte sig af de mange midlertidige aktiviteter med restauranter, cafeer og andre kulturelle tilbud, siger Morten G. Fossum, direktør i udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Han forventer, at flere virksomheder også vil søge til bykvarteret på grund af den sammenhængende plan for infrastruktur. Den planlagte parkeringskælder for virksomhedsdomicilet på Gamle Carlsberg Vej vil blot være den første af flere. Når området er fuldt udviklet om 15-20 år, vil der være underjordisk parkering til omkring 4000 biler. Herudover er fokus på cykler og kollektiv trafik.

- I 2016 får bykvarteret sin egen S-togsstation, Carlsberg Station, og en supercykelsti fra Valby til Vesterbro, som i øvrigt vil køre lige forbi Edlund Ejendommes grund, vil gøre det hurtigt og sikkert for cyklister at komme gennem bykvarteret, forklarer Morten G. Fossum.

Om Carlsberg Byen
Carlsberg Byen kommer til at rumme ca. 3.000 boliger i forskellige former og prisklasser – lige fra studielejligheder til penthouselejligheder. I alt bygges 567.000 m2 fordelt med 45 pct. til boliger, 45 pct. til butikker og erhverv og 10 pct. til kultur, idræt og institutioner.

Carlsberg Byen opføres efter arkitektfirmaet Entasis masterplan, der er inspireret af de historiske bykerners kvaliteter. Kvarteret vil derfor rumme en tæt bebyggelse med attraktive byrum og pladser, smalle gader og snævre passager, grønne parker osv. Et gennemgående træk vil være, at mange af bygningerne vil rumme butikker i stueplan, og kontorer, uddannelsesinstitutioner og boliger på de øverste etager. Planen vandt førsteprisen som verdens bedste masterplan på World Architecture Festival i Barcelona i 2009.

I alt vil ca. 15 % af den fremtidige bygningsmasse være bevarede bygninger med reference til bryggeriets 160 år lange historie på Valby Bakke. Virksomheden Carlsberg bliver på området bl.a. med besøgscenter, museum, forskningscenter og Husbryggeriet Jacobsen, ligesom Carlsbergs hovedkontor fortsat vil være at finde på grunden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079